Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, UNESCO tarafından düzenlenen ve dünyanın en büyük kültür zirvesi olan Mondicukt 2025’e Türkiye’den akredite edilen tek belediye başkanı olarak katıldı. Zirve, kültür alanında küresel politikaların ele alındığı önemli bir uluslararası platform olma özelliğini taşıyor.
Gülpınar, Barselona’da gerçekleştirdiği başarılı temasların ardından zirveye katıldı ve Türkiye’yi gururla temsil ediyor. Dış İlişkiler Daire Başkanı Elif Esra Önal da Başkan Gülpınar’a eşlik ediyor. MONDIACULT 2025 Dünya Kültür Politikaları Konferansı’nda dünya genelinden kültür bakanları, uluslararası kuruluş temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi.
Zirveye, Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve birçok üst düzey temsilci katılım sağladı. MONDIACULT 2025, yerel yönetimlerin küresel kültür politikalarının şekillenmesindeki kritik rolünü vurgulayarak büyük önem taşıyor.
Başkan Gülpınar’ın bu programda olması, Şanlıurfa’nın kültürel diplomasi açısından önemli bir merkez haline geldiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.
MONDİACULT 2025 ZİRVESİ’NE TÜRKİYE’DEN SADECE BAŞKAN GÜLPINAR KATILDI