Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa Konseyi üyelerinden Dülük’e ziyaret

Gaziantep’te Dülük Antik Kenti’ni ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyelerini ağırlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Dülük’ün insanlık tarihi için çok önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Yılmaz, misafirlere antik Roma mutfağından lezzetler sunulduğu programda, Dülük’ün dünya tarihinin seyrini değiştirecek eserlere ev sahipliği yapacağını belirtti. Başkan Yılmaz, Dülük’ü koruma ve dünyaya tanıtma görevlerini yerine getireceklerini ifade etti.

Gaziantep'te Dülük Antik Kenti'ni ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi

Gaziantep’in tarihine ışık tutan Dülük Antik Kenti’ni ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından karşılandı. Yılmaz, konuklara antik kent hakkında detaylı bilgiler verirken, Dülük’ün Gaziantep ve insanlık tarihi için önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeleri daha sonra Dülük Mahallesi’ndeki Taş Ocağı’nı ziyaret etti. Arkeologlar eşliğinde kaya mezarları ve yaşam alanlarını inceleyen konuklara, antik kentle ilgili bir sergi ve sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ayrıca, misafirlere Antik Roma mutfağından lezzetler ikram edilirken, Başkan Yılmaz, “Dülük, dünyanın en eski yerleşim yeri. Burada Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar yaşamış. Dülük’ü dünyaya tanıtacağız” açıklamasında bulundu.

Geleceğe yön verecek önemli bir merkez olarak nitelendirdiği Dülük’ü korumanın ve tanıtmanın önemine değinen Yılmaz, “Dülük’ü Türkiye’nin kültürel miras vitrini haline getireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Dülük’ün Roma ve Hitit dönemine ait en güzel eserlere ev sahipliği yaptığını belirterek, Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.