Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Melih Meriç: 2026’nın İlk 50 Gününde 1,5 Milyon Kişi İcralık Oldu

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 2026’nın ilk 50 gününde 1,5 milyon kişinin icralık olduğunu açıkladı. Bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunun 6 trilyon 315 milyar TL’ye ulaştığını belirten Meriç, yalnızca bir buçuk ayda 242 milyar TL’lik artış yaşandığını söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 2026’nın ilk 50 gününde 1,5

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Türkiye’de artan bireysel borçluluk oranlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Meriç, 2026 yılının ilk 50 gününde yaklaşık 1,5 milyon kişinin icralık olduğunu ifade etti.

Bankalara olan toplam kredi ve kredi kartı borcunun 6 trilyon 315 milyar TL’ye dayandığını belirten Meriç, yalnızca bir buçuk aylık süreçte borç stokunun 242 milyar TL arttığını vurguladı.

Meriç açıklamasında, milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısı nedeniyle borçlandığını, mevcut borçlarını kapatabilmek için yeniden krediye yöneldiğini dile getirdi. Artan enflasyon ve alım gücündeki düşüşün, hane halkı ekonomisi üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu belirten Meriç, icra dosyalarındaki artışın ekonomik tablonun bir yansıması olduğunu savundu.

Ekonomik modelin sürdürülebilir olmadığını öne süren Meriç, “Üretime dayalı, adil ve insanı merkeze alan bir ekonomi politikasına acilen ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.