Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Açıklarında Türk Tankerinde Patlama: Makine Dairesi Hedef Alınmış Olabilir

Karadeniz’de İstanbul Boğazı açıklarında ham petrol yüklü bir tankerde meydana gelen patlama paniğe neden oldu. İlk değerlendirmelere göre olayın insansız deniz aracıyla gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Karadeniz’de İstanbul Boğazı açıklarında ham petrol yüklü bir tankerde meydana

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 TV’ye yaptığı açıklamada, gece yarısından sonra İstanbul açıklarında seyir halindeki bir tankerin makine dairesinde patlama meydana geldiği bilgisinin alındığını belirtti. Olayın ardından geminin Acil Arama Kurtarma Merkezi’ne bildirimde bulunduğu ifade edildi.

Bakan Uraloğlu, ihbar üzerine Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekiplerinin hızla bölgeye sevk edildiğini, gemide bulunan 27 mürettebatın tamamının Türk olduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Patlamanın nedenine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, “Özellikle makine dairesinin hedef alındığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak olayın bir insansız deniz aracıyla gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. İncelemelerde bulunmak üzere gemiye teknik ekip gönderildiği ve detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağı bildirildi.