SASA’dan Büyük Finansman Adımı
SASA Polyester, finansman stratejisi kapsamında önemli bir adım attı. Şirketin Yönetim Kurulu’nun 30 Mart 2026 tarihli kararı doğrultusunda planlanan borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alındı.
Açıklamaya göre, toplamda 350 milyon ABD doları (yaklaşık üç yüz elli milyon dolar) tutarına kadar gerçekleştirilecek ihraç, halka arz edilmeksizin yurt dışında yapılacak.
Eurobond İhracı Planlanıyor
SASA’nın açıklamasında, söz konusu borçlanma araçlarının Eurobond olarak ihraç edileceği belirtildi. Bu kapsamda şirket, uluslararası piyasalardan kaynak temin etmeyi amaçlıyor.
Eurobond ihracı, şirketlerin döviz bazlı uzun vadeli finansman sağlamasında önemli bir araç olarak öne çıkıyor.
SPK Onayı Resmileşti
Şirket tarafından yapılan duyuruda, Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun onaylandığı ifade edildi. SPK onaylı ihraç belgesinin de kamuoyuyla paylaşıldığı bildirildi.
Bu gelişme, SASA’nın büyüme ve yatırım planları açısından önemli bir finansal adım olarak değerlendiriliyor.
Yatırım ve Büyüme Sürecine Katkı
Uzmanlar, bu tür finansman adımlarının şirketlerin yatırım kapasitesini artırdığını ve uluslararası rekabet gücünü desteklediğini belirtiyor. SASA’nın da elde edeceği kaynağı üretim, kapasite artışı ve yeni yatırımlar için kullanması bekleniyor.


