Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yukarı Söğütlü Köyü Yarın Sandık Başına Gidiyor: Referandum Heyecanı Başladı

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yukarı Söğütlü Köyü’nde, Köseceli Beldesi’ne mahalle olarak bağlanma konusunda yarın referandum yapılacak. Köy sakinleri, 12 Temmuz Pazar günü sandık başına giderek köyün idari geleceğiyle ilgili kararını verecek.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Yukarı Söğütlü Köyü'nde, Köseceli Beldesi'ne mahalle

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yukarı Söğütlü Köyü’nde, köyün Köseceli Beldesi’ne mahalle olarak bağlanıp bağlanmayacağını belirleyecek referandum için geri sayım sona erdi. Köy sakinleri, yarın (12 Temmuz Pazar) sandık başına giderek idari statülerine ilişkin tercihlerini ortaya koyacak.

Süreç, Yukarı Söğütlü Köyü sakinlerinin Köseceli Beldesi’ne mahalle olarak bağlanma talebiyle Köseceli Belediye Başkanı Veysel Korkmaz’a yaptıkları başvuruyla başladı.

Başvuruyu değerlendiren Köseceli Belediyesi, talebe olumlu yaklaşırken vatandaşlar da sürecin devam edebilmesi için Besni Kaymakamlığı’na gerekli imzaları verdi. İmza sürecinin tamamlanmasının ardından hazırlanan evraklar Köseceli Belediyesi’ne ulaştırıldı.

Köseceli Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda referandum süreci resmen başlatıldı.

Kararı Sandık Belirleyecek

Yukarı Söğütlü Köyü sakinleri, 12 Temmuz Pazar günü yapılacak referandumda oy kullanarak köyün Köseceli Beldesi’ne mahalle olarak bağlanıp bağlanmayacağına karar verecek.

Referandum sonucunun “evet” çıkması halinde, ilgili yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Yukarı Söğütlü Köyü’nün idari statüsünde değişiklik yapılması bekleniyor.

Yarın gerçekleştirilecek referandum, hem Yukarı Söğütlü Köyü hem de Köseceli Beldesi açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.