Adıyaman merkez Yunus Emre Mahallesi’nde uzun süredir paniğe neden olan ve mahalle sakinlerinin yaklaşık 4 yıldır belirli aralıklarla bahçe ve evlerde gördüğünü iddia ettiği dev yılan, bu kez girdigi evde kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, mahalledeki bir evde yılan olduğunu fark eden ev sahipleri büyük panik yaşadı. Durumun hemen Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirilmesi üzerine, ihbar edilen adrese kısa sürede uzman ekipler sevk edildi.
BOYU GÖRENLERİ KORKUTTU
Eve giren itfaiye erleri, özel aparatlar kullanarak yılanı gizlendiği yerde kısa sürede etkisiz hale getirdi ve yakaladı. Yakalanan yılanın oldukça uzun olan boyu, ev sakinleri ve mahalleli arasında kısa süreli korkuya neden oldu.
“3-4 YILDIR MAHALLEDE GÖRÜNÜYORDU”
Mahalle sakinleri, yakalanan yılanın yabancıları olmadığını belirterek, “Bu yılan yaklaşık 3-4 yıldır sürekli olarak buralarda, bahçelerimizde ve evlerimizin yakınlarında görünüyordu. Herkes çok korkuyordu, sonunda yakalandı.” ifadelerini kullandı.
İtfaiye ekipleri tarafından güvenli bir torbaya konulan yılan, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılarak doğal yaşam alanına sağlıklı bir şekilde yeniden bırakıldı.






