Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

113 Bin Euro Değerinde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” Projesi Başlatıldı

Mardin’de, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 2B Alt Bileşeni kapsamında önemli bir adım atıldı. Yerel halk ve geçici koruma altında olan kadınlara yönelik olarak, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 113 bin 368 Euro hibe tutarında bir “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” projesine imza atıldı.

Mardin’de, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme

Proje, yerel mutfak kültürünün yaşatılmasını, gençlerin ve kadınların mesleki beceriler kazanmasını ve istihdam olanaklarının artırılmasını amaçlıyor.Projenin tanıtımı ve imza töreninde konuşan DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, “Bugün 113 bin Euro değerinde bir projeyi hayata geçirdiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yoğun çabalarıyla, bu projenin ikinci aşamasını gerçekleştireceğiz. İlk aşamada yazılım ve girişimcilik alanında Türkiye’de bir ilke imza attık. Bu proje de, Türkiye’de ilk olacak ve yöresel lezzetlerin yaşatılacağı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında eğitim verecek bir atölye kuracağız,” dedi.

Aniç, projenin Mardin için önemine dikkat çekerek, “Bu proje, hem mesleki eğitim hem de gençlerin ve kadınların iş gücüne kazandırılması açısından büyük bir fırsat sunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve ajansımızın desteğiyle Mardin’de önemli bir sosyal ve ekonomik yatırım gerçekleştireceğiz. Bu atölye, hem tarihi hem de kültürel zenginliklerimizi koruma ve gelecek nesillere aktarma amacı taşıyor,” şeklinde konuştu.

Mardin Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik ise projenin yerel halk ve gençler üzerindeki etkilerini vurguladı. Birlik, “Bu projenin Mardin’e ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz, SEECO kapsamında gerçekleştirdiğimiz ikinci yatırım olacak. Gençlerimiz, bu projeden faydalanarak aşçılık belgesi alacak ve iş gücüne dahil olacaklar. Dokuz ay sürecek olan proje, gençlerimize hem mesleki beceriler kazandıracak hem de toplumsal kalkınmayı destekleyecek. Ayrıca, burada hazırlanan yemeklerden kurumumuz ve dışarıdaki diğer paydaşlar faydalanacak,” dedi.

Birlik, projenin devamlılığını ve sürdürülebilirliğini önemsediklerini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile İl Müdürlüğümüz, projemize büyük ilgi gösterdi ve en ince detaylarını düşündü. Bu sayede projenin hayata geçmesini sağladık. DİKA Genel Sekreterine ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mardin’imize hayırlı olsun,” ifadelerini kullandı.

Bu projeyle, Mardin’de gastronomi ve mutfak sanatları alanında nitelikli bir eğitim merkezinin kurulması ve yöresel lezzetlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Ayrıca, gençler ve kadınlar için yeni iş fırsatları yaratılması ve toplumsal kalkınmanın desteklenmesi planlanıyor.