Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, çocuklar ve gençler için düzenlenen kurslarda tasarım, mozaik, resim, cam ve seramik gibi 17 farklı sanat branşında eğitim veriliyor. Haftanın beş günü açık olan merkezde, öğrenciler yaratıcı yeteneklerini geliştirirken, atık kartonlar, pet şişeler, kapaklar, ağaç yaprakları ve kullanılmayan mutfak eşyalarını sanat eserlerine dönüştürüyor.
Merkezde, atık malzemelerle yapılan ürünler, göz alıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu süreçte, atık malzemelerin sanata dönüşmesiyle birlikte çocuklara çevre sorunları hakkında farkındalık da kazandırılıyor. Merkezdeki çalışmalar, geri dönüşümün önemini vurgularken, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı oluyor.
“Çalışmalarımız Geri Dönüşüm Üzerine”
Tasarım atölyesinde eğitim veren eğitmen Sevilay Göçer, atık malzemeleri sanat eserlerine dönüştürdüklerini belirtti. Göçer, “Çocuklar, her türlü geri dönüşüm malzemesini kullanarak süs eşyaları ve sanat eserleri üretiyor. Bu çalışmalar, atık malzemelerin tekrar kullanımı konusunda bilinç oluştururken, çocukların yaratıcılıklarını da teşvik ediyor. Pet şişelerden bebek yapımı gibi projelerle, çocuklar geri dönüşümün nasıl işlediğini öğreniyor ve kendi eserlerini yaratmanın keyfini yaşıyor,” dedi.
“Mozaik Atölyesinde Eğleniyoruz”
Mozaik atölyesine katılan öğrencilerden Deniz Gemicioğlu, yaz tatilini Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde değerlendirdiğini söyledi. Gemicioğlu, “Mozaik atölyesinde yumurta ve fıstık kabuklarından mozaikler yapıyoruz. Burada vakit geçirmek çok eğlenceli. Merkezdeki etkinlikler, hem öğrenmeyi hem de eğlenmeyi sağlıyor. Herkesi bu merkeze bekliyorum,” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Azra Ekici de, “Bir buçuk yıldır bu merkeze geliyorum. Eski tavalardan ve fıstık kabuklarından birçok sanat eseri yapıyoruz. Bu merkezde eğitim aldığım için çok mutluyum. Geri dönüşüm yapmayı ve sanatla birleştirmeyi burada öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel eserler ortaya çıkarıyoruz,” dedi.
Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi, atık malzemelerle yapılan sanat eserleri sayesinde çocukların ve gençlerin sanatsal becerilerini geliştirmelerini sağlarken, çevre bilincini de artırıyor.