Safranbolu’dan Anıtkabir’e Uzanan İncelemeler
GKV’nin Sosyal Etkinlikler Yürütme Kurulu tarafından organize edilen gezi, Müdür Yardımcısı Meliha Bolat rehberliğinde, öğretmenler Dilara Ulu, Tuğba Şen ve Burak Tümbaş gözetiminde gerçekleştirildi. 40 kişilik öğrenci kafilesi, ilk olarak Safranbolu’ya giderek Hıdırlık Tepesi ve Tarihi Safranbolu Çarşısı gibi önemli noktaları gezdi. Safran çiçeğiyle ünlü ilçede geleneksel taş evleri de inceleyen öğrenciler, gün sonunda rotayı Ankara’ya çevirdi.
Gezinin ikinci gününde öğrenciler, Atatürk Evi, 1. TBMM ve 2. TBMM binalarını ziyaret ettikten sonra Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.
“Kültürel Zenginlikleri Tanıtmayı Amaçlıyoruz”
GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, gezinin önemine dair yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kültürel gezilerimizin bu yılki ilk durağı Safranbolu ve Ankara oldu. Bu geziler sayesinde öğrencilerimiz hem başkentimizin tarihi değerleri ve yakın tarihimiz hakkında bilgi edinmekte hem de ülkemizin kültürel, sanatsal ve doğal güzelliklerini keşfetmektedir. Gelecek dönemde farklı şehirlerdeki gezilerimiz de devam edecek” dedi.