Seminere GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ve GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan ile birçok kurum ve firmanın temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasında GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Küçükparmak, elektrik fiyatlarının üretim maliyetlerindeki önemi vurgulayarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının doğanın korunması ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasındaki rolüne dikkat çekti. Gaziantep’in, yıllık 2.978 saatlik güneşlenme süresi ile güneş enerjisi sistemleri (GES) için uygun bir merkez olduğunu belirtti.
Küçükparmak, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi çatısına kurulan güneş enerji panelleriyle, GSOMEM ve Gaziantep Model Fabrika’nın elektriğinin yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını ifade etti. Ayrıca, enerji depolamanın önemine de değinerek, güneş enerjisiyle üretilen elektriğin ileride kullanılmak üzere depolanmasının stratejik bir gereklilik olduğunu kaydetti.
GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan da, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelinden bahsederek, 2035 için belirlenen 53 GW elektrik üretim hedefine ulaşmak için yıllık 3,5 GW kurulum yapılması gerektiğini vurguladı. Erkan, ayrıca güneş enerjisi sektörünün sağlıklı ve güvenilir bir şekilde gelişmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Seminer, firma temsilcileri tarafından yapılan sunumlarla devam etti. Sunumlarda güneş enerjisi sistemlerine dair güncel gelişmeler ve yürütülen projeler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.