Harran Üniversitesinde başıboş köpekler koruma altındaki ceylanları parçaladı

Harran Üniversitesi'nde koruma altındaki ceylanlara başıboş köpekler saldırarak telef etti. Üniversite yönetimi, ceylanları geri alıp güvenli bir alanda tutmaya karar verdi ancak köpekler çitleri aşarak saldırı gerçekleştirdi. Olay sosyal medyada büyük tepki çekti ve üniversiteden henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Bu, üniversitedeki köpeklerin yarattığı ikinci olaydır; daha önce bir öğrenci köpeklerden kaçarken hayatını kaybetmişti.

Harran Üniversitesi Kampüsünde Köpeklerce Parçalanan Ceylanlar Olayı

Şanlıurfa’nın Harran Üniversitesi merkez Osmanbey kampüsünde, koruma altındaki 2 ceylanın başıboş köpekler tarafından parçalandığı iddia edildi. Üniversite yönetimi, nesli tükenmekte olan ceylanların üremesi için özel bir alan oluşturmuştu. Ancak köpekler, çitin altını kazarak alana girdi ve ceylanlara saldırarak öldürdü. Olayın ardından üniversite yönetimi tüneli kapatmak için iş makinesi görevlendirdi.

Harran Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden geri aldığı ceylanları göl kıyısında özel bir alanda barındırıyordu. Ancak köpeklerin bu alana girmesi sonucu 2 ceylan telef oldu. Bu olay, geçtiğimiz Nisan ayında başıboş köpekler sebebiyle hayatını kaybeden bir öğrenciyi de akıllara getirdi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayda üniversite henüz resmi bir açıklama yapmazken, öğrenci ve vatandaşlar üniversitenin köpekler konusunda yeterli önlem almadığını belirtiyor.

Exit mobile version