Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Kardeşten F22 Maket Uçağı: 10 Bin Lira ile Gerçekleşen Hayal

Diyarbakır’da düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, Kızılelma ve Bayraktar gibi milli projelerden ilham alarak F22 maket savaş uçağı yapan iki kız kardeş dikkat çekti. Öğrencilerin projelerini sergilediği şenlikte, Zeynep Kaymaz ve kardeşi, havacılık ve uzay bilimleri alanındaki çalışmalarını paylaştılar.

Diyarbakır’da düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda, Kızılelma ve Bayraktar gibi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilim fuarında, toplam 92 okul projelerini sergileyerek öğrencilerin bilimsel çalışmalarını destekledi. Şube Müdürü Selahattin Balkan, 23 okulun etkinlikleriyle katıldığı bu şenliğin, öğretmenler ve öğrenciler için büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı. Balkan, TÜBİTAK’a yapılan başvurularla ilgili önemli başarılar elde ettiklerini de belirtti.

10 Bin Lira ile Yapılan Maket Uçak

Zeynep Kaymaz, yaptıkları F22 maket uçağının maliyetinin yaklaşık 10 bin lira olduğunu söyledi. Uçağın 10 kanal alıcı ve vericiye sahip olduğunu belirten Kaymaz, “Uçabiliyor, fakat 1 kilonun üzerinde bir ehliyet sistemi gerektiği için şu an uçuş iznimiz yok, uçuramıyoruz. Uçakta, denge ve iniş takımı ile sistemini yeniden tasarlayıp kurduk” diye ekledi.

Savunma Teknolojisine İlgi ve Gelecek Hayalleri

Havacılık ve savunma teknolojisi konusundaki gelişmelerin kendisine ilham verdiğini ifade eden Kaymaz, “İleride böyle uçakların benim elimden olmasını çok isterim. Kızılelma, Bayraktar ve insansız hava araçları gibi projeler ilgimi çekiyor. Topluma yararlı her alanda var olmak istiyorum” dedi.

Kaymaz ayrıca, TEKNOFEST’in Diyarbakır’da düzenlenmesini istediğini, bu tür etkinliklerin gençler için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Bu sayede daha fazla projeye katılma imkanı bulacaklarına inandığını belirtti.

Diyarbakır’daki bu bilim fuarı, yerli ve milli sanayi konusundaki farkındalığı artırırken, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini de pekiştiriyor.