Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 9 Ağustos 2015 tarihinde mağara içerisinde cansız bir beden bulunmuş, kimliği belirsiz kadın cinayetinin zanlısı, 10 yıl sonra İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleşen kadın cinayetinin zanlısının tespit edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Mağarada bulunan kimliği belirsiz cesedin ardından yapılan çalışmalar sonucunda maktulün G.B. olduğu tespit edilmişti. 10 yıl sonra JASAT ekiplerimiz, yeni yöntemlerle cinayetin zanlısını araştırdı ve M.B. isimli şahsın fail olduğunu belirledi. Zanlı yakalandı ve adalete teslim edildi” dedi.
JASAT, 10 yıl önceki kadın cinayetinin zanlısını, yeni yöntemler kullanarak yakaladı
Çermik ilçesinde 10 yıl önce yaşanan kadın cinayetinin zanlısı, İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince titiz bir çalışma sonucu yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bu gelişmeyi duyurdu. Cinayetin faili M.B.'nin yakalandığı belirtildi.
