Kilis’te bir evin altındaki garajda kaçak olarak peynir ve yoğurt üretimi yapıldığı tespit edildi. Yapılan denetimler sonucunda işletmenin teknik ve hijyenik şartlara uymadığı, gerekli belgelere sahip olmadığı ortaya çıktı. İşletmeye toplam 315 bin 896 TL idari para cezası kesildi ve faaliyeti durduruldu.
Ekipler, Ekrem Çetin Mahallesi Yüksek Sokak’ta bulunan evin garaj bölümünde kaçak süt ürünü üretimi yapıldığını belirledi. İşletme sahibine 5996 Sayılı Kanun’a göre 105 bin 274 TL, 210 bin 622 TL olmak üzere toplamda 315 bin 896 TL idari para cezası verildi. Ayrıca işletmeye Faaliyeti Durdurma İdari Yaptırım Kararı uygulanarak üretim tamamen durduruldu.
İşletme sahibi ile iş yerinin bulunduğu alanı kiraya veren mülk sahibi hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.
Kilis’te kaçak süt ürünü üretimi yapan işletmeye 315 bin TL ceza
Kilis'te bir evin altında kaçak olarak peynir ve yoğurt üretimi yapıldığı tespit edildi. İşletmeye teknik ve hijyenik şartlara uymadığı için 315 bin 896 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca faaliyetine son verildi. İşletme sahibi ve mülk sahibi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

