Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye yatırılan 3 aylık Hafsa Sare Doğan’ın elindeki serum kelebeğini makasla çıkarmaya çalışan hemşir, bebeğin baş parmağını kesti. Olay sonrası Gaziantep’teki özel bir hastaneye sevk edilen bebeğin parmağı, 2 ayrı operasyonun ardından tekrar yerine dikilirken, acılı aile olayının sorumlularının ceza almasını istedi.
Hafsa Sare Doğan, halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle Kahta Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada muayene edilen bebeğe, doktor tarafından serum verildi. Küçük bebeğin serumu bitince baba doktor ile görüştü. Doktor serumun çıkarılması talimatı verdi.
Tedavi süresince serum takviyesi yapılan küçük bebeğin elinde bulunan kelebeği çıkarmak için odaya gelen hemşir, iddiaya göre makasla kelebeği kesmeye çalışırken küçük bebeğin sağ baş parmağını kesti. Küçük bebeğin parmağı bir anda kanlar içerisinde kaldı. Bebeklerinin parmağının kesildiğini gören Doğan çifti, şok geçirdi.
Kesilen parmakla ambulansla konulan küçük bebek, Gaziantep’teki özel bir hastaneye sevk edildi. Küçük bebeğin kesilen parmağı, Gaziantep’teki özel hastanede yapılan 2 ayrı operasyonla tekrar yerine dikildi. Dikilen parmakla ilgili tedavi sürecinin ara ara devam edeceği ve uzun soluklu bir tedavi süreci olacağı öğrenildi.
Yaşanan olayın ardından bebeğin babası Abdülhakim Doğan, yaşadıkları şoku dile getirerek, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Gaziantep’e geç sevk edilmesine de değinen Doğan, ambulansın süratli olması gerektiğini vurgulayarak, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması gerektiğini dile getirdi.
Hastane ve kızının parmağını kestiği iddia edilen hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve adil bir yargılama süreci talep ettiklerini belirten Doğan, her türlü hukuki hakkı kullanacaklarını ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

17
27
37
47
57
67
77