Babadan oğula geçen antika restorasyon geleneğini sürdüren Marangozoğlu, maddi değeri yüksek olmasa da manevi olarak paha biçilemeyen eserlerin restore edilmesi konusunda büyük bir tutku taşıyor. Gaziantep’teki tarihi Yeni Han’da bulunan 15 metrekarelik atölyesinde gramofon, antika cami ve duvar saatleri, radyo, televizyon, karyola ve aynalar gibi çeşitli tahta eserleri onarıyor.
Marangozoğlu, Gaziantep ve çevre illerden gelen antika eşyaları özenle tamir ederek eski ihtişamlarına kavuşturuyor. Özellikle 70 yıllık eserlerle ilgilenen Marangozoğlu, mesleğini büyük bir aşkla sürdürüyor ve her türlü antika eşyanın bakımını yaparak, unutulmaya yüz tutmuş hatıraları tekrar gün yüzüne çıkarıyor.
Antika eşyaların her birinin bir hikaye taşıdığını belirten Marangozoğlu, “7 yaşındayken babamın yanında çırak olarak başladım. Şu an bu küçük atölyemde baba mesleğimi devam ettiriyorum. Saat, gramofon, karyola, dolap, radyo ve ayna gibi eserleri yeniden değerlendiriyoruz. Kullanılmayan, kenara atılmış eşyaları tekrar hayata döndürüyoruz. Son 10 yıldır gramofon tamirciliği de yapıyorum. Bu iş benim için bir yaşam tarzı. Kaybolan hatıraları geri getiriyoruz ve insanlara geçmişlerini yeniden kazandırıyoruz” dedi.
Ahmet Zihni Marangozoğlu’nun özenle restore ettiği antika eşyalar, sadece geçmişin izlerini taşımakla kalmıyor, aynı zamanda geçmişin değerini ve anılarını da yaşatıyor.