Sason ilçesinde ilkbaharın gelmesiyle birlikte yüksek rakımlı dağlarda eriyen karların ardından doğal olarak yetişen pancar çeşitleri, köylülerin geçim kaynağı haline geldi. Köylüler, topladıkları pancarları ilçe merkezinde kilosu 250 liradan satıyor. Pancar toplamak için erken saatlerde yola çıkan köylüler, topladıkları ürünlerle birçok ailenin geçimine destek oluyor. Pancarın doğal ve hastalıklara iyi geldiğini belirten vatandaşlar, satışlarıyla ilçede ekonomik canlılık yaşanmasını sağlıyor. Bölgede nisan ayının ortalarında başlayan pancar hasadı, mayıs ayı sonuna kadar devam ediyor. Gülük pancarının taze tüketilmesinin yanı sıra poşetlenerek kışlık olarak da saklandığı belirtiliyor.
SASON İLÇESİNDE İLKBAHARDA HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE YÜKSEK RAKIMLI DAĞLARDA KARLARIN ERMESİYLE BOY VEREN PANCARLARI KOPARAN KIRSALDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR, TOPLADIKLARI PANCARLARI ÇUVALLARA KOYARAK İLÇE MERKEZİNDE KİLOSUNU 250 LİRADAN SATARAK GEÇİMLERİNİ SAĞLIYOR.
SEYİT BOĞUŞ
YÜKSEK DAĞLARDA DOĞAL OLARAK YETİŞEN PANCARLAR YÜZLERCE AİLEYE GEÇİM KAYNAĞI OLUYOR
İLÇEDEN YAKLAŞIK 20 KİLOMETRE UZAKLIKTA OLAN PANCARI TOPLAYABİLMEK İÇİN ERKEN SAATLERDE YOLA KOYULDUKLARINI BELİRTEN VATANDAŞLARDAN SAVAŞ ÇİFTÇİ, PANCARI TOPLAYABİLMEK İÇİN 5 SAAT YOL YÜRÜDÜKLERİNİ BELİRTTİ.
YÜKSEK DAĞLARDA DOĞAL OLARAK YETİŞEN PANCARLAR YÜZLERCE AİLEYE GEÇİM KAYNAĞI OLUYOR