Dicle Elektrik, Güneş Enerji Santrallerinin (GES) şebekeye zarar verdiğini ve güvenlik riski oluşturduğunu açıkladı. Şirket, enerji alışının olmadığı bölgelerde kurulum yapan tesislerin sorumlu elektrik dağıtım şirketine bilgilendirme dilekçesi vermesi gerektiğini vurguladı. Genel Müdür Yaşar Arvas, bu kurulumların dengesizliklere ve can-mal kayıplarına yol açabileceğini söyleyerek, gereken yaptırımlar uygulanacağını belirtti.
Dicle Elektrik, mevzuata uymayan güneş enerji santrallerinin güvenlik riski taşıdığını ve dağıtım şebekesini bozabileceğini bildirdi. Şirket, bu tür kurulumların enerji kalitesini düşürebileceğini ve yangınlara neden olabileceğini belirterek tesis sahiplerini uyardı.
Genel Müdür Yaşar Arvas, GES kurulumlarının sistem güvenliğini tehlikeye attığını ve ciddi kayıplara yol açabileceğini vurgulayarak gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.
Dicle Elektrik, kabul işlemleri tamamlanmadan devreye alınan GES tesislerinin mevzuata uygun olmadığı takdirde şebekeden çıkarılacağını duyurdu. İzinsiz kurulum yapan kişilerin tesis ekipmanlarını belirtilen süre içinde kaldırmaları gerektiği ve üç yıl boyunca yeni başvuru yapamayacaklarını açıkladı.
Şirket, ilgili yönetmeliklere uymayan kişileri yasal çerçeveye davet ederken, bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.
DİCLE ELEKTRİK, ÇAĞRI MEKTUBU OLMADAN YAPILAN GES KURULUMLARININ ŞEBEKEYE ZARAR VERDİĞİNİ VE CİDDİ GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURDUĞUNU AÇIKLADI.