Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanlıurfalı akrep üreticisinden, bakanlığın Anadolu akreplerini koruma kararına destek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Anadolu akrebinin korunmasına yönelik açıklaması Şanlıurfalı akrep üreticilerini sevindirdi. Şanlıurfalı akrep üreticisi Ali Yılmaz, akrep üretim tesislerinin ve akrep zehrini tıbbi alanda değerlendirme çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti. Akrep üretimi için 86 tesise teknik yönden “proje uygunluk görüşü” verildi. Akrep zehri, botoks tedavisi ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Doğadan akrep toplamanın yasaklanmasıyla ilgili alınan kararlar hakkında açıklamalar yapıldı. Türkiye’deki akrep tesislerinin Anadolu akreplerinin korunması açısından önemine vurgu yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Anadolu akrebinin korunmasına yönelik

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu akrebinin korunmasına yönelik açıklamasıyla Şanlıurfalı akrep üreticilerini sevindirdi. Şanlıurfa’nın ilk akrep tesisini kuran ve akrep zehri üreten Ali Yılmaz, bakanlığın kararını desteklediğini belirtti. Yılmaz, arıcılık gibi akrep üretiminin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde akrep zehrinin tıbbi alanda kullanımı için yeni tesislere izin veriyor. Şanlıurfa, Konya, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Antalya ve Mardin’de toplam 86 tesise teknik uygunluk görüşü verildi.

Özellikle Şanlıurfa’da yaygın olan kara akrep türünden elde edilen zehirler, yüksek fiyatlarla satılıyor ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Bakanlık tarafından belirlenen standartlara göre akrep üretim faaliyetleri yürütülüyor.

Bakan Yumaklı, doğadan akrep toplamanın 2024’ten itibaren yasaklandığını ve bu kurala uymayanlara yüksek para cezası verileceğini açıkladı.

Ülkenin ilk akrep üretim tesisini kuran Şanlıurfalı üretici Ali Yılmaz da bakanlığın kararını desteklediğini belirtti. Yılmaz, tesislerinde Türk tescilli akreplerin sayısını artırarak yurt dışına satış yaptıklarını ve bu sayede önemli bir ekonomik katkı sağladıklarını ifade etti.