Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezonun yeni mahsülleri tezgahtaki yerini aldı

Gaziantep’te Antep fıstığı hasadı başlarken, taze ben fıstık da tezgahlarda yerini aldı.

Gaziantep’te Antep fıstığı hasadı

Antep fıstığı hasadının başlamasıyla birlikte taze ben fıstıklar 200 liradan satışa sunuldu. Geçen yıla oranla rekoltenin yüksek olması fiyatların düşmesine neden oldu, bu durum hem esnafı hem de vatandaşları memnun etti. Gaziantep’te esnaf olan Aziz Deniz, bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ve bu nedenle fıstık fiyatlarının düştüğünü söyledi. Deniz, vatandaşların bu yıl kilolarca fıstık aldığını belirtti.

Esnaf Aziz Deniz, fiyatların düşmesinin yanı sıra rekoltenin bu yıl çok fazla olduğunu ve bunun işlerine hareketlilik getirdiğini ifade etti. Deniz, “Fıstık tezgaha indi. İşlerimize hareketlilik geldi. Bu yıl fıstık bol olduğu için fiyatlar oldukça indirimli. Üreten köylüler bu durumdan memnun olmasa da, biz esnaf olarak bu durumdan çok memnunuz. Çünkü satışlarımız çok iyi ve talep yoğun. Taze fıstığın ağzının açık olması lezzetini artırıyor. Bu yıl fiyatların yüksek olmasını bekliyorduk, fakat fiyatlar beklentimizin çok altında oldu. Rekolte fazla, bu durumdan çok memnunuz. Müşterilerimiz fiyatlardan memnun ve bu yıl vatandaşlar kilolarca fıstık alıyor. Şu an sadece fıstık satıyoruz” dedi.

Deniz, taze fıstığın her gün tükendiğini belirterek, “Bu fıstıkları her gün halden taze bir şekilde alıyoruz. Tezgahtaki fıstıkların hepsi gün içinde bitiyor. Müşterilere günlük olarak taze fıstık satıyoruz. 1 kilogram fıstık şu an 200 TL. Dün 220 TL’ye sattık. Gün geçtikçe fiyatlar düşüyor. Gelecek günlerde fiyatların ne olacağını bilemiyoruz, ama umudumuz fiyatların düşük olması yönünde” şeklinde konuştu.