Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Kasım’da Atamızı andık

  10 Kasım Ulu

 
10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı, Besni’de Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumunun yapılması ile başladı. Saat 09:00’da başlayan programa Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Garnizon Komutanı Hüseyin Yılmaz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Gürkan Demirkale’nin çelenk sunumunun ardından Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Yılmaz ve Besni Belediye Başkanı Fahri Serter çelenk sunumu yaptı. Saat 09:05’te sirenlerin çalmasıyla Saygı Duruşunda bulunuldu. Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Halk Eğitim Merkezinde program devam etti.
10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı, Besni’de Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumunun yapılması ile başladı. Saat 09:00’da başlayan programa Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Garnizon Komutanı Hüseyin Yılmaz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam Gürkan Demirkale’nin çelenk sunumunun ardından Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Yılmaz ve Besni Belediye Başkanı Fahri Serter çelenk sunumu yaptı. Saat 09:05’te sirenlerin çalmasıyla Saygı Duruşunda bulunuldu. Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Halk Eğitim Merkezinde program devam etti.
İlçe Halk Eğitim Merkezindeki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Mehmet Yağmur Lisesi Tarih Öğretmeni Muzaffer Göksu yaptı. Göksu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.
Mustafa kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle, büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insane severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Bağımsızlık Savaşı’nın kazanılmasının ardından, tarihimizin en büyük aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketini başlatan Atatürk, askeri zaferini kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırılmıştır.
Atatürk yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Yüce Önder, yüzyıla değil bin yıla damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan eylemleri kısacık yaşamına sığdırmıştır.
Atatürk Cumhuriyet ile, devletin ve toplumun geleceğinden kendinni sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan ve doğmalardan uzak, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı düşünmüştür.
Atatürk’ün ikinci büyük zaferi, Kurtuluş Savaşı’nda tüm halkı aynı ülkü etrafında toplayarak ulusal birliğin sağlanmasında, yurttaşlar arasında ırk, din, mezhep, sınıf ve cinsiyet ayrımı yapılmamasını sağlamış olmasıdır.
Biliyoruz ki; çağdaş uygarlığın temel felsefesinde bireyin özgürlüğü ve kendi geleceğini belirleme hakkı vardır. bu temel felsefeyi özümseyen Yüce Önder, bireyin üzerindeki baskılardan kurtarılarık özgür olmasını ve yaratıcı gücünü ülke ve insanlık yararına kullanmasını sağlayacak yapısal dönüşümü gerçekleştirimiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 74. Yılında, yalnızca Türk Ulusu değil dünya ulusları tarafından da sevgi ve saygı gören Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.”
Göksu’nun konuşmasının ardından Şehit Mehmet Yağmur Lisesi öğrencilerinden İbrahim Çulcu “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okudu.
Şiirin ardından “Atatürk Diyor ki” adlı slayt gösterimi yapıldı. Slayt gösteriminin ardından Besni Şehit Mehmet Yağmur Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk’ü analatan orotoryo ve akabinde Müzik Öğretmeni Serdar Pektaş yönetiminde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.