Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

163 kişinin hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR 

6 Şubat’ta Besni’de en çok kaybın meydana geldiği Üzümkent ve Yukarı şehir evleri davaları bu hafta başlıyor. Müşteki Avukatları, ‘Bilinçli Taksirle adam öldürme’ yerine, Adana Alpargül Apt. davasındaki gibi müteahhitlerin ‘Olası Kast’tan müebbet hapisle yargılanmalarını talep edecekler.    

6 Şubat’ta Besni’de en

OLASI KAST’TAN YARGILANSINLAR

Yukarışehir konutları davasında Mersin’de kaçarken yakalanan ve 1 yıllık tutukluluk süresinin ardında geçtiğimiz şubat ayında salıverilen ve Mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırılan Üzümkent Kooperatifi Başkanı Şükrü İşitmen ve BEGA inşaat yönetim kurulu başkanı M. Nuri Tuğsuz ve firari Ahmet İşitmen ile kooperatif yönetim kurulu üyelerinin yargılandığı Üzümkent Davası 25 Ekim Cuma günü Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlıyor. Yukarı şehir davasını ilk duruşması ise 22 Ekim’de (bugün) 1.Ağır Ceza da başlıyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması görülecek olan Üzümkent davasının müşteki avukatlarında Av. Elifnur Öztürkeri mahkemeden iddianamede asli kusurlu sayılan müteahhitler Şükrü İşitmen ve M. Nuri Tuğsuz’un ‘Bilinçli Taksirle adam öldürme’ yerine, 62 kişinin vefat ettiği Adana Alpargül Apt. davasındaki gibi ‘Olası Kast’tan yargılanmalarını talep edeceklerini söyledi.

TUTUKLU YARGILAMA VE TEDBİR TALEBİ… 

163 kişiye mezar olan Üzümkent ve Yukarışehir’de, depremden 20 ay sonra başlayacak olan Mahkemelerde asli kusurlu olan sanıkların tutuklu yargılanmaları talep edilecek. Üzümkent ve Yukarışehir’de hayatını kaybedenlerin yakınları olarak sanıkların tutuksuz yargılanmalarını kabul etmediklerini ve 22 ve 25 Ekim’deki ilk duruşmalarda sanıkların tutuklu yargılanmalarını, yine sanıkların malları üzerine yeniden tedbir konulmasını avukatları aracılığıyla mahkemeden talep edeceklerini söyleyen Besni 6 Şubat Deprem Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Önder, “Mahkemenin ilk duruşmasında tutuklamanın yanında yeniden tedbir ve yapılan tüm mal kaçırma işlemleri de iptal edilmesini talep edeceğiz. Bizim sanıkların 1 kuruşlarında bile gözümüz yoktur ancak bu karar bizi ve bu konuda vicdan sahibi her vatandaşı derinden yaralamıştır.”

DEPREMİN ACISINI YÜREĞİNDE HİSSEDEN HERKES ADIYAMANDA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUZ 

Besni 6 Şubat Deprem Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Önder, derneğimiz üyeleri ile Üzümkent ve Yukarışehir’de hayatını kaybedenlerin yakınları olarak davaların görüleceği gün Adıyaman Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini, Besni’de depremde hayatını kaybeden ya da acısını yüreğinde hisseden herkesi duruşmalara katılmak için 22 ve 25 Ekim günleri saat 08.30’da Adıyaman Adliyesi önünde olmaya davet etti.