2013 LYS’de büyük başarı elde etti…

  Lisans Yerleştirme Sınavında Besni Anadolu Öğretmen Lisesi Adıyaman 1.si olarak büyük bir başarıya imza attı. Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Besni Anadolu Öğretmen Lisesi 73 öğrencisini Üniversitelere yerleştirdi. Bu sene mezun olan 72 öğrenciden 48’i üniversiteyi kazandı. Geçtiğimiz yıldan puan alan ancak tercih yapmayan 25 öğrenci de bu sene […]

 
Lisans Yerleştirme Sınavında Besni Anadolu Öğretmen Lisesi Adıyaman 1.si olarak büyük bir başarıya imza attı.
Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Besni Anadolu Öğretmen Lisesi 73 öğrencisini Üniversitelere yerleştirdi.
Bu sene mezun olan 72 öğrenciden 48’i üniversiteyi kazandı. Geçtiğimiz yıldan puan alan ancak tercih yapmayan 25 öğrenci de bu sene bir yüksek öğrenim kurumunu kazanmış oldu. Okulun başarı oranı ise % 66,6’ya tekabül etti.
Aralarında Tıp, Hukuk  ve Mühendislik Fakültelerinin de bulunduğu Türkiyenin saygın üniversitelerinin bölümlerine öğrenci gönderen Anadolu Öğretmen Lisesinin başarısı büyük yankı buldu. Amacı Öğretmen adayı yetiştirmek olduğu halde diğer bıraşlarda da büyük başarılar yakalayan Okul, Bursluluk sınavlarında da büyük başarılara imza attı.
Yine bu yıl, 9. ve 10 sınıflarda Bursluluk sınavında Adıyaman 1. si ,3.sü ve 5.si Besni Anadolu Öğretmen lisesinden çıktı. Busluluk sınavında 9. Sınıflarda Adıyaman 1.si Enes Altan, 3.sü Osman Aygün, 5.si Mustafa Şahin oldu. 10. Sınıflarda ise Adıyaman 3.sü Ferit Selçuk, 4.sü Fetullah Ertürk oldu.
2013 yılı LYS’de Adıyaman 1.si olan Besni Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği başkanı Hamzayar Paccı, bu başarının okul idaresinin ekip ruhuyla ve özverili çalışmasıyla ortaya çıktığını belirterek teşekkür etti. 
Adıyaman genelindeki tüm okulları geride bırakarak bu başarıyı elde ettiğini söyleyen Paccı, Veliler olarak  okul yönetimiyle birlikte çalışarak gelecek yıllarda da aynı başarıyı yakalamak istediklerin söyledi.

Exit mobile version