Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2015 YGS Başvuruları Başladı

, başvuru ücreti ne

, başvuru ücreti ne kadar, başvuru için gereken belgeler neler? Detaylar haberimizde.

Milyonlarca Kişinin Hayalini Kurduğu ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2015 YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı Başvurusu Başladı Sınav Takvimi Başvuru Ücreti.
ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce yapılan açıklama doğrultusunda 5 Ocak 2015 günü yani bu gün 2015-YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı.
Adayların Ösym Resmi internet sitesinden başvurularını yapabileceği 2015 YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuruları için ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri de başvurular konusunda adaylara hizmet verecektir.
Başvuru ücreti olaran 3 TL, belirlenen Sınav için Şifre edinme ücreti 5 TL, Fotoğraf yenileme ücreti ise 10 TL olarak belirlendi. YGS Sınav Hizmeti ise bu yıl için 50 TL oldu.
2015 YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu, sınav ücretleri, detaylı bilgi ve Başvuru Formu ÖSYM’nin resmi sitesinde mevcuttur.
 
YGS BaşvurusuNasıl Yapılır?
 
Adaylar 2015-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr/) internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS’ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.
YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS’de Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
 
ÖSYM tarafından yayınlanan aday el rehberi ile;
 
“Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)” Nedir?, Sınavlar Hakkında Ayrıntılı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?, Başvurumu Nasıl Yapacağım?, Sınav Öncesi Ne Yapmalıyım?, Sınav Süresince Ne Yapılacaktır?, Sınav Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?, Hangi Durumlarda Cezai Hükümler Uygulanmaktadır?, Adaylar Sınav Sonuçlarına Nereden Ulaşacaklardır?, Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme İşlemi ve Sonuçlara İtirazlar Nasıl Yapılmaktadır? Gibi bir çok soruya cevap verildi.