23 Nisan Besni’de kutlandı

  23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saat 09:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumundan sonra programın devamı için Dumlupınar Ortaokuluna geçildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Garnizon Komutanı Binbaşı Yarbay […]

 
23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saat 09:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumundan sonra programın devamı için Dumlupınar Ortaokuluna geçildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Garnizon Komutanı Binbaşı Yarbay Hüseyin Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı İsmail İri, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Özkul, SGK Müdürü Reşit Erol, Yurt-Kur Müdürü Hüseyin Sonkaya, CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan programda günün ünlüm ve önemini belirten konuşmayı Dumlupınar Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hakan İldeş yaptı. İldeş şu ifadelere yer verdi: “Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.
Gelin, bugünlere nasıl geldik zaman tüneli içinde bir yolculuk yapalım.
Yıl, 1914. 1. Dünya Savaşı’nın başlangıç tarihi. Dünya, çıkarları doğrultusunda çeşitli gruplara ayrılmış. Dostluk, sevgi, dayanışma değerini yitirmiş. Bu savaşta kim daha fazla cana kıyarsa, daha fazla toprak kazanırsa o güçlü sayılmış. Güçlü olan güçsüz olanın bir lokma ekmeğini hiç acımadan elinden almış. Bu kavgada en çok zarar gören kimler olmuş dersiniz? Elbette çocuklar. Onlara gelecekte nasıl bir yaşam istedikleri sorulmamış. Çocuklar öksüz, ‘etim kalmışlar, çocukluklarını yaşayamamışlar, sakat kalmışlar, ölmüşler kimin umrunda; ama bu çok uzun sürmemiş. İnsana sadece insan olduğu için değer veren, şeref ve özgürlüğü her şeyden üstün tutan, gerektiğinde korkusuz bir asker, şefkatli bir öğretmen, hakiki bir dost olan, çocukları bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak gören öyle bir kişi gelmiş ki, savaşın kaderini belirlemiş Mustafa Kemal ATATÜRK. Kendisi gibi düşünenlerle birlikte canı pahasına çalışmış. Ulusumuza önderlik etmiş. İnsanların “hasta adam” olarak gördükleri bir imparatorluktan saygı duyulan bir ulus yaratmış. Uzun çabalardan sonra 23 Nisan 1923’te TBMM’yi kurmuş, Halkın özgür iradesiyle seçtiği milletvekilleriyle halk adına karar verecek olan TBMM’yi, Bu anlamlı günü, çok sevdiği, bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak gördüğü çocuklara armağan etmiş. Çünkü biliyormuş ki özgürlüğün en saf ve anlamlı halinin onların ruhlarında yaşadığını ve biliyormuş ki güne umutlu ve özgürce bir çocuk için hayat olduğunu…
Sevgili öğrencilerim;
Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler Sizler’ hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz
Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir.
Konuşmamı Büyük Önder Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. 0 da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. 0 da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize Kutlu olsun…”
Hakan İldeş’in konuşmalarından sınra Dumlupınar İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Esra Görücü, ‘23 Nisan’ adlı şiirini okudu. Ardınadan okul anasınıfı a şubesin öğrencileri ‘Anadili’ adlı gösteriyi sergilediler. Dumlupınar İlkokulu-Ortaokulu’nun düzenlediği 23 Nisan programında  5/A sınıfı öğrencileri ‘Kabadayı okulu’ adlı skeci oynadılar. Hemen ardından 3/B sınıfı öğrencisi Mürüvvet Özfırıncı şiirini okuması için kürsüye çağrıldı. Çeşitli etkinliklerin sergilendiği programda ‘kız İsteme’ adlı skeç ise 7/b sınıfı öğrencilerinden geldi. İzleyiciler tarafından beğeniyle alkışlanan oyunun ardından 2/A sınıfı öğrencisi Fatmagül Gören ‘Bizim Bayramımız’ adlı şiiri okudu.
Gösterilere ara verildi ve 1. Sınıf öğrencileri tarafından ‘Balon Patlatma’ yarışı düzenlendi. İzleyicileri doyasıya eğlendiren bu yarışın ardından Besni’de 5. Sınıflar arasında düzenlenen Besni Matematik Yarışması (BESMATYA)’ında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan Halil İbrahim Akçaay ve Matematik Öğretmeni Özlem Arslan’a ödülleri Kaymakam Gürkan Demirkale tarafından, ikinci olan Derya Kahraman ve Matematik Öğretmeni Eyüp Köyebakan’a ödülleri Besni Belediye Başkanı Fahri Serter tarafından, üçüncü olan Elif Nur Nariçi ve Matematik Öğretmeni Şükran Tetikoğlu’na ödüllerini  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç tarafından verildi.
Akabinde Anasınıfı B şubesi öğrencileri ‘Üsküdar‘ adlı gösteriyi sergilediler. Beğeniyle ilgilenen öğrencilerin ardından ‘Değnek Yarışması’ için 2. Kademe öğrenciler yarışmayı sergilemek üzere sahneye çağrıldılar ve bu yarışmadan sonra ise 4. Sınıf öğrencileri tarafından ‘Yumurta Yarışı’ düzenlendi.
Gösterilerden ve yarışmalardan sonra Müzik Öğretmeni İdris Zararsız yönetiminde Okul Korosu şarkılar söyledi ve son olarak sandalye yarışması düzenlendi. Ardından okul tarafından ‘Ayın Öğrencisi’ seçilen öğrencilere okul Aile Birliği tarafından ödül verildi.
Matematik Yarışması birincisi Halil İbrahim Akçaay, İlçe Milli Eğitim Deneme Sınavında İlçe ikincisi Buse Yolalan,5/B sınıfı ayın öğrencisi Gizem Arslan, İlçe denemesinde ikinci olan Fatih Özer ve üçüncü olan Hülya Çelik’e ödülleri Garnizon Komutanı Binbaşı Yarbay Hüseyin Yılmaz tarafından verildi.
‘Okul Evde Başlar’ yarışmasında İlçe ikincisi olan veli Özlem Arslan’a ise ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman verdi. Ardından tüm misafirler ve öğrenciler halay çekmek üzere sahneye davet edildi ve program sona erdi.

Exit mobile version