Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Besni’de Kutlandı

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokul’un da yapılan kutlamaya ilçe kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Murat Gürkan, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, okul yöneticileri, öğrenciler ve engelli vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Mücahit Çelik, “ Şimdi jandarmanın 175. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen engelli vatandaşlarımıza 175 adet tekerlekli sandalyenin verilmesi programına hoş geldiniz. Bu etkinliğe katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum ve ev sahipliği yapmaktan da şeref duyuyoruz. İnşallah bu tür etkinlikler diğer kurumlarında katkılarıyla daha farklı şekillerde Besni ve Adıyaman geneline yayabiliriz.” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Murat Gürkan yaptığı konuşmasında, “ Ben 2004 yılından bu yana engellilerle iç içe yaşayan biriyim. İlk oturduğumda şu ifadeyi gördüm, Anadolu sakatlar derneği başkanımıza ben şunu söylüyorum, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyon Yönetim Kurulu üyeliği yaptım, ilk genel kurulda bizim federasyonun ismini özel çocuklar diye değiştirdik. Sizde özel insanlar olarak değiştirirseniz ilk genel kurulda. Çünkü gönüller sakat olmasın, sizler bizim gözümüzde sakat değilsiniz aslında sizlerin varlığı bizim varlık sebebimiz bunu ifade etmek istiyorum. Ben şuna da karşıyım, asla 3 Aralık Engelliler günü değildir o 3 Aralık bizim engelimizdir. Sizin her gününüz bizim için önemlidir. Hepinizin bu anlamlı gününü kutluyor saygılarımla selamlıyorum” dedi. 
Son olarak bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, gerçekten bende sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizlerde üniversite bitirdik onun heyecanı var. Yüksekokula geldiğimizde hep eskiye dönüyoruz. Ayrıca gerçekten Mücahit hocamıza da böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ediyorum. 
Malumunuz bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü bu vesileyle bir araya geldik. Bundan yıllar önce yurt dışında bir rehabilitasyon merkezini gezdiğimizde bu imkanlar neden bizim engellilerimize sunulmuyor kendi kendime karalanmıştım ama zaman geçtikçe gördük ki devletimiz engellilerimize çok güzel imkanlar sundu. Engelli maaşımız var, evde bakım hizmeti gibi çok güzel hizmetlerimiz var. İnşallah devletimizin imkanlarıyla bu hizmetler artarak devam edecektir diye düşünüyorum.  
Neler yaptık kısaca bahsetmek istiyorum. Giden binbaşımız İsmail İri ile dernek başkanımız bir gün otururken jandarmanın 175. Yılında ne yapabiliriz diye dediklerinde tekerlekli sandalye kampanyası yapalım mı dediler ki zaten burada tekerlekli sandalye 175 ten fazla dağıttık. Yine burada devletin bir kuruşunu harcamadan Besnili hayırseverlerin yardımıyla bunları yaptık. 
İl müdürümüz çok güzel şeyler söyledi, geçekten bizlerin sizlere daha çok sahip çıkması lazım. Dediği gibi müdürümüzün gittiği yerlere bizlerde gittik, gittiğimiz yerlerde o engelli kardeşlerimizin saf ve temiz duygularını bizlerde gördük ama biz ne kadar onlarla beraber olsak da bir insanın gözünün, kolunun, elinin, bacağının her hangi bir yerinin olmamasını biz sizler kadar yaşayamayız. Dolayısıyla kimileri doğuştan oluyor, kimileri sonradan bir kaza vesilesiyle veya hatalık vesilesiyle oluyor. Sizlerin hissettiği duyguları bizler hissedemeyiz ama bizlerde sadece maddi olarak değil inanın manevi olarak bizlerde dua ediyoruz. Bu kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan sağlık sıhhat diliyorum” dedi. 
Daha sonra engellilerin hazırladıkları türkü şöleni yapıldı. Sonra olarak engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve girişimcilik sertifikası verildikten sonra program sonra erdi.