Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

  Programa İlçe Milli

 
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Kurum Müdürleri ve veliler katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Dikmen, konuşmasında şunları söyledi;
“Her yıl olduğu gibi bu yılda 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü farklı etkinliklerle çeşitli kurum, kuruluş ve medyada ele alınmaktadır. Özellikle özel eğitim kurumlarında, bakanlıklarda ve televizyonlarda bu güne yönelik olarak çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Toplumsal farkındalığın artırılması için yapılan bu etkinlikler engellilerimizin sorunlarının en aza indirgenmesi için çok önemlidir. Burada engelliler için kurulmuş dernekleri, federasyon ve üst örgütleri de yaptıkları çalışmalarından ötürü unutmamalı ve sivil toplum örgütlerine hepimiz elimizden gelen desteği ve katkıyı vermeliyiz.
Şunu da açıkça belirtmek gerekir ki yetkililerimiz engellilerle ilgili yapacakları planlama ve politikalarda insani haklar ve sosyal güvencelerini sağlamanın yanında engelliliğe neden olan etmenlerin çözümü ile ilgili çalışmalara da daha etkin bir şekilde yer vermelidirler. Engelliler ve ailelerinin bilinçlendirilmesi, engellilerin kendi kendine yeter bir düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için daha etkin rehabilitasyon programlarının planlanıp uygulanması büyük önem arz etmektedir. Engelli bireylere sağlanan eğitim olanaklarının artırılması özelliklede örgün eğitimden yararlanan engelli sayısının artırılması gerekmektedir. Her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek bu konuda yapılacak çalışmaların önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Gerek akademik gerekse de temel yaşam becerilerini kazanmada birçok engellilerimiz yaşıtlarına göre geride kalmışlardır. Bu açığı kapatmak için engellilerimizin daha çok çalışması ve gayret göstermesi gerekmektedir. Bize düşen görev de; engellilerimize acımak yerine onları anlamaya çalışmak ve tanımak için yaklaşmak olmalıdır. Bu konudaki toplumsal bilinçlenmemiz arttıkça engelli sorunları da o ölçüde azalacaktır.”
Slayt gösterisinin ardından Okul öğrencileri tarafından şiirler okundu, öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırlayıp sunduğu “Güzel Gören Güzel Düşünür” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Yine öğretmen ve öğrencileri tarafından kısa bir skeç oynandı ve ardından Okulumuz Öğrenci Korosu tarafından türküler seslendirildi. Program okuma-yazmaya geçen öğrencilerimize verilen Ödül Töreni ile sona erdi. Program akabinde öğrencilerimizin hazırladığı Resim ve El işi çalışmalarının olduğu Sergi katılımcılar tarafından gezildi.