30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

  Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, kurum amirleri,siyasi partiler,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire amirleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Ali Tekin, “30 Ağustos Zaferi,Ulu Önder Mustafa Kemal […]

 
Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, kurum amirleri,siyasi partiler,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire amirleri katıldı.
Törende açılış konuşması yapan Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Ali Tekin, “30 Ağustos Zaferi,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şehitleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en büyük ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.Bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr antlaşması yırtılıp atıldığı, bugün bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm Dünya’da gösterildiği, yeni Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğini,kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunu tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan Harbi’nin hemen ardından gelen 1. Dünya Savaşı harbinde 4 yıl gibi uzun bir dönem Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin bir canlı milletin 3 yıl, 3 ay, 11 gün gibi uzun bir dönemde katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte benzeri bulunmayan eşiz bir zaferdir.” Dedi.

Yapılan konuşmadan sonra İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’ın makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra heyet İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.
Jandarma’da terfi töreni düzenlendi
30 Ağustos 2013 tarihi ile Besni İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapıp bir üst rütbeye terfi eden personelin rütbe terfi töreni düzenlendi.
Bir üst rütbeye terfi eden personelden J. Kd. Başçavuş rütbesine terfi eden J. Bçvş. Sadi Altunok ile J. Bçvş. Rütbesine terfi eden J. Kd. Üçvş. Gökhan Culha’nın rütbelerini İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz taktı.
J. Üçvş. Rütbesine terfi eden J. Kd. Çvş. Osman Baykal ile J. Kd. Çvş. Rütbesine terfi eden J. Astsb. Çvş. İlker Aydoğan’ın rütbelerini Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin taktı.
Uz. J. IIV.Kad.Çvş rütbesine terfi eden Uz.J.III.Kad.Çvş. Aydın Yiğit ve Uz.J.III.Kad.Çvş. Gürkan Güngör’ün rütbelerini Besni Belediye Başkanı Fahri Serter taktı.
Uz.J.III.Kad.Çvş. rütbesine terfi eden Uz.J.II.Kad.Çvş. Bekteş Sarı, Uz.J.II.Kad.Çvş. Arslan Bozkurt ve Uz.J.II.Kad.Çvş Ahmet Çolaklar’ın rütbelerini Besni İlçe Emniyet Amiri Cemal Avan taktı.

Rütbe töreninden sonra misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

Exit mobile version