4+4+4 sistemi okul dönüşümleri tamamlandı. SERBEST KIYAFETE SON VERİLDİ

  Milli Eğitim Bakanlığının geçen yıl uygulamaya koyduğu 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında gerçekleştirilen yeniden yapılanma gereği sekiz yıllık ilköğretim okulları dört yıllık ilkokul ve dört yıllık orta okul olarak ikiye ayrıldı. Bu nedenle ilçemizdeki ilköğretim okulları da ilkokul ve orta okul olarak yeniden planlandı. Öte yandan serbest kıyafet uygulamasına da son verildi. Okul aile […]

 
Milli Eğitim Bakanlığının geçen yıl uygulamaya koyduğu 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında gerçekleştirilen yeniden yapılanma gereği sekiz yıllık ilköğretim okulları dört yıllık ilkokul ve dört yıllık orta okul olarak ikiye ayrıldı. Bu nedenle ilçemizdeki ilköğretim okulları da ilkokul ve orta okul olarak yeniden planlandı. Öte yandan serbest kıyafet uygulamasına da son verildi. Okul aile birliklerinde velilerinde görüşü alınarak öğrencilerin, önceden beri kullandıkları okul üniformalarını kullanmalarına karar verildi.
Besni Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; “Okullarımızın planlaması yapılırken kaymakamlık oluru ile  okul müdürlerinden oluşturulan komisyonumuz gerekli gördüğü yerlerde mahalle muhtarlarının ve okul aile birliği başkanlarının da görüşünü alarak  okullarımızın dönüşümünü aşağıdaki listede olduğu gibi planlamışlardır.” denildi.
“Öğrenciler okullara üniforma ile gidecek”
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Besni’de de başayan serbest kıyafet uygulaması da yıl sonunda bitiyor.
Gelecek yıldan itibaren öğrenciler daha önce olduğu gibi tek tip okul üniformasıyla okula gidecekler. Yapılan açıklamad bununla ilgili olarak, “2013/2014 eğitim öğretim yılından itibaren okullarımız yapılan planlamaya göre eğitim öğretim verecektir. Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin merak ettiği bir diğer konu olan kıyafet konusunda da her okul için tek tip bir okul üniforması kullanılması görüşü benimsendi. Bunun için okullarımız okul aile birliklerinde velilerinde görüşünü alarak önceden beri kullandıkları okul üniformalarını kullanmaya devam edecekler.”
Milli Eğitim Bakanlığının geçen yıl uygulamaya koyduğu 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında gerçekleştirilen yeniden yapılanma gereği sekiz yıllık ilköğretim okulları dört yıllık ilkokul ve dört yıllık orta okul olarak ikiye ayrıldı. Bu nedenle ilçemizdeki ilköğretim okulları da ilkokul ve orta okul olarak yeniden planlandı. Öte yandan serbest kıyafet uygulamasına da son verildi. Okul aile birliklerinde velilerinde görüşü alınarak öğrencilerin, önceden beri kullandıkları okul üniformalarını kullanmalarına karar verildi.
 
“İlgililerin görüşü alınarak 
Okul Planlaması yapıldı”
 
Besni Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; “Planlanma yapılırken öğrencilerimiz temel unsur olarak dikkate alındı. Okulların öğrenci sayısı, derslik sayısı, bahçe durumu, ulaşım imkanı, öğrencilerin ana yollardan geçip geçmeme durumları dikkate alınarak yapılan planlama sonucunda ilçe merkezindeki 12 ilköğretim okulundan beşi ilkokul, üçü orta okul, dördü ilkokul orta okul bir arada bırakıldı. İlkokul – orta okul bir arada bırakılan okullardan Şehit Bekir İlköğretim Okulu ve A.C Yamazaki İlköğretim Okulları Osman İsot Endüstri Meslek Lisesi inşaatının tamamlanmasının ardından şehit Bekir Orta Okul,  A.C. Yamazaki İlkokul  olarak ayrıştırılacaktır.
Okullarımızın planlaması yapılırken kaymakamlık oluru ile  okul müdürlerinden oluşturulan komisyonumuz gerekli gördüğü yerlerde mahalle muhtarlarının ve okul aile birliği başkanlarının da görüşünü alarak  okullarımızın dönüşümünü aşağıdaki listede olduğu gibi planlamışlardır.” denildi.
 
“Öğrenciler okullara 
üniforma ile gidecek”
 
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Besni’de de başayan serbest kıyafet uygulaması da yıl sonunda bitiyor.
Gelecek yıldan itibaren öğrenciler daha önce olduğu gibi tek tip okul üniformasıyla okula gidecekler. Yapılan açıklamad bununla ilgili olarak, “2013/2014 eğitim öğretim yılından itibaren okullarımız yapılan planlamaya göre eğitim öğretim verecektir. Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin merak ettiği bir diğer konu olan kıyafet konusunda da her okul için tek tip bir okul üniforması kullanılması görüşü benimsendi. Bunun için okullarımız okul aile birliklerinde velilerinde görüşünü alarak önceden beri kullandıkları okul üniformalarını kullanmaya devam edecekler.
OKUL BELİRLEME KOMİSYON KARARI
Kaymakamlık Makamının 29.01.2013 tarih ve 562 sayılı komisyon oluruna istinaden Besni İlçesindeki Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında hangi okulun ilkokul, hangi okulun ortaokul veya hangi okulların hem ilkokul he ortaokul olarak eğitim öğretim vereceği ile ilgili komisyon kararı aşağıda belirlenmiş olup, Kaymakamlık Makamının oluruna sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 05.02.2013
OKUL TÜRÜ         OKUL ADI EĞİTİM BİNASI
1 Ortaokul Atatürk Ortaokulu
2 İlkokul Besni İlkokulu
3 İlkokul-Ortaokul Safyün Hatice Gölbaşı İlkokulu/Ortaokulu
4 Ortaokul Dumlupınar Ortaokulu
5 İlkokul Mustafa Baba İlkokulu
6 İlkokul Namık Kemal İlkokulu
7 Ortaokul Özel İdare Ortaokulu
8 İlkokul-Ortaokul Şehit Bekir Oruçtutan İlkokulu/Ortaokulu *
9 İlkokul Besni Eğitim Vakfı İlkokulu
10 İlkokul Ğülüsüm İbrahim Erdemoğlu İlkokulu
11 İlkokul-Ortaokul A.C. Yamazaki İlkokulu/Ortaokulu *
12 İlkokul-Ortaokul Tuğsuz Ali Ağa İlkokulu / Ortaokulu
13 İlkokul-Ortaokul Dikilitaş H. Ağar İlkokulu / Ortaokulu
14 İlkokul-Ortaokul Burunçayır İlkokulu / Ortaokulu
15 İlkokul-Ortaokul Çakırhöyük İlkokulu / Ortaokulu
16 İlkokul-Ortaokul Çomak İlkokulu / Ortaokulu
17 İlkokul-Ortaokul Şehit İmam Tan İlkokulu / Ortaokulu
18 İlkokul-Ortaokul Güzelyurt İlkokulu / Ortaokulu
19 İlkokul-Ortaokul Karagüveç İlkokulu / Ortaokulu
20 İlkokul-Ortaokul Kesecik Şehit Er S. Küpeli İlkokulu / Ortaokulu
21 İlkokul Kesmetepe İlkokulu Yeni Bina
22 Ortaokul Kesmetepe Ortaokulu Eski Binalar
23 İlkokul-Ortaokul Kızılin Yılmaz Yığılı İlkokulu/ Ortaokulu
24 İlkokul-Ortaokul Kutluca İlkokulu / Ortaokulu
25 İlkokul-Ortaokul Köseceli İlkokulu / Ortaokulu
26 İlkokul-Ortaokul Oyratlı İlkokulu / Ortaokulu
27 İlkokul-Ortaokul Şehit A. Eraslan İlkokulu / Ortaokulu
28 İlkokul Suvarlı Merkez İlkokulu
29 Ortaokul Suvarlı Hürriyet Ortaokulu
30 İlkokul-Ortaokul Sarıkaya İlkokulu / Ortaokulu
31 İlkokul-Ortaokul Sarıyaprak İlkokulu / Ortaokulu
32 İlkokul-Ortaokul Sayören İlkokulu / Ortaokulu
33 İlkokul-Ortaokul Şambayat Merkez İlkokulu / Ortaokulu
34 İlkokul-Ortaokul Şambayat Atatürk İlkokulu / Ortaokulu
35 İlkokul-Ortaokul Toklu İlkokulu / Ortaokulu
36 İlkokul-Ortaokul Uzunkuyu İlkokulu / Ortaokulu
37 İlkokul Üçgöz İlkokulu Belediye Karşı. Eski Bina
38 Ortaokul Üçgöz Ortaokulu Yeni Bina
39 İlkokul-Ortaokul Yazıkarakuyu İlkokulu / Ortaokulu
40 İlkokul-Ortaokul Yoldüzü İlkokulu / Ortaokulu
* Bu iki okulun dönüşümü Osman İsot Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatı tamamlandıktan sonra yapılacaktır.
 

Exit mobile version