Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

.

  Aday olması ve

 
Aday olması ve seçilmesi durumunda Besni’ye yapacağı hizmetler konusunda kapsamlı bir ön çalışma yapan Mehmet Gülten Gazetemize yapacağı hizmetlerden bahsetti. 
Kentsel dönüşümden, trafik sorununa, su sorununa kadar bir çok konuda projeleri olduğunu ve yapamayacağı vaatlerde bulunmayacağını belirten Gülten şöyle konuştu.
 “Söylediğimiz projeler yapılabilir projelerdir.”
 “Halkımız bizi bu göreve layık gördüğü takdirde yapacağımız projelerin bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Halkımız bilsin ki hiçbir zaman yapamayacağımız vaatlerde bulunmayacağız. Burada söylediğimiz projeler, Allah izin verirse halkımızın refahı için gerekli olan ve yapılabilir projelerdir.
Kentsel dönüşümle ilgili şehrimizin daha güzel ve modern görünüme kavuşabilmesi için kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarım olacak. Besnili dostlarımızın daha huzurlu ve güvenli ikametlerde oturmalarını sağlayacağız.”
 ‘Yenikent’e gerekirse, üst geçit yada alt geçit yaptıracağız”
 “Malum biliyorsunuz Yenikent bölgesinde yaralamalı ve ölümlü onlarca Trafik kazası meydana geliyor. Özellik bu bölgede halkın can güvenliği bizim en öncelikli konularımızdan birisi olacak. Halkımızın özellikle öğrencilerimizin burada güvenli bir şekilde karşıdan karşı geçişini sağlamak için çalışmalar yapacak, gerekirse, üst geçit yada alt geçit yaptıracağız.
 “Çörmük kaplıcası yerli ve yabancı turizme kazandırılacak”
 
 “Bir diğer önemli projemiz ise, halkımızın yıllardır kullandığı suyu şifalı olan Çörmük kaplıcasını yerli ve yabancı turizime kazandıracak çalışmalarımız olacak. Peki bu nasıl olacak? Tilek köyü sınırları içinde olan Çörmük kaplıcasını aktif hale getirmek için öncelikle Tilek Köyünü Besni Belediyesine bağlıyacağız. Bunun ardından Belediye’nin imkanları ile Çörmük kaplıcasını gerçekten halka hizmet verecek şekilde ve yabancı turistlerinde geldiklerinde rahat bir şekilde faydalanabileceği ortamları oluşturacağız.”
 “Yeni Besni mahallesinin tapu sorununu çözeceğiz”
 “Besnimizin en büyük mahallesi olan Yeni Besni mahallesinde oturan vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümünün oturdukları evlerin tapularıyla ilgili sorunları var. Ben göreve geldiğim takdirde öncelikli olarak bu soruna eğilip vatandaşlarımızın tapu sorununu çözeceğiz ve onların mağduriyetlerini gidereceğiz.”
 
“Erkenek’ten tek hat üzerinden cazibeyle Besni’ye su getireceğiz”
 “Besni’nin uzun vadeli sorunlarının başında su sorunu bulunuyor. Erkenek’ten gelen su başka ilçe ve köylere bölündüğü için Besni’ye yetmiyor. Ben göreve geldiğimde Erkenek’ten tek hat üzerinden cazibeyle Besni’ye su getireceğiz. Bugün Besni Belediyesi su gözünden gelen suyun elektrik maliyetinden dolayı aylık ortalama 80-100 bin lira Akedaş’a para ödüyor. Erkenek’ten gelecek olan yeni hat faaliyete geçtiğinde Belediye bu maliyetten kurtulacağı gibi, önümüzdeki 50 yıl Besni’nin su sorunu olmayacak.”
“Her mahelleye Muhtarlık binaları yapacağız” 
“Besni’mizin 11 mahallesi var, halkımız bize bu görevi verdiği takdirde, her mahallemize dinlenme ve çocuk oyun parkı yaptıracak, bu parkların içine de vatandaşımıza daha iyi hizmet sunabilmeleri adına Muhtarların kullanıma verileceği Muhtarlık binaları yapacağız. 
İş geliştirme Merkezleri oluşturacağız. Özel sektör ve sivil toplum önderleri ile beraber iş imkânlarını artırma çalışmalarını yapacağız. Böylece işsizlik sorununu da hep birlikte çözüme kavuşturmak için adımları tek tek atacağız. Ayrıca Sanayi ve Ziraat bilirkişileri ile Besni’nin bu günü ve geleceği için projeler oluşturacak ve bu gelişimi sürekli kılmak için teşkilat oluşturacağız. 
İlçemizde kimsesi olmayan yada bakıma muhtaç dedelerimizin ninelerimizi barınabileceği ve her türlü ihtiyacının görevliler tarafından karşılanacağı yaşlı barınma evi Belediye tarafından kurulacak. Bu bizim atalarımıza karşı en büyük sorumluluklarımızdan birisi göreve geldiğimde bunu mutlaka hayata geçireceğim.”
“Pınarbaşı deresinin üzerini kapatacağız”
“Engelli vatandaşlarımıza, çocuklara, gençler ve yaşlılar için kültür turizmi kapsamında çeşitli gezi programları düzenlenecek, ilçemize spor tesisleri yapılacak ve amatör spor kulüplerimizi destekleyeceğiz. Bu şekilde gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sağlayacağız.
Çocukların eğitimine katkı sunmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıp oyuncak ve kitap kampanyaları düzenleyeceğiz. Gençler ve emekliler için Vakıf hizmetlerinde birlikte olalım kampanyaları düzenleyeceğiz.
Kardeş anlayışında yeni dönem başlayacak, bu bağlamda yurt içinde ve yurt dışında kardeş şehirler oluşturacağız. Yeşili sev, yeşili koru sloganıyla, toplumumuzda ağaç ve çevre sevgisi oluşturmak için kampanyalar düzenleyeceğiz. Pınarbaşı mahalle sakinlerimizi en önemli sorunu olan dereyi ıslah işlemini tamamlayıp üzerini kapatacağız. Bu mahallemizde yaşayan insanlarımızı temiz havayla buluşturacağız.”