Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Şubat Depremlerinin Etkilediği Bölgedeki Mevlit Kandili Kutlamaları

6 Şubat 2023’teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te Mevlit Kandili dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

6 Şubat 2023'teki depremlerin

Gaziantep

Gaziantep’te İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlit Kandili programı, kent genelindeki camilerde yatsı namazının ardından gerçekleştirildi. Katılımcılar, Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Camii’nde yoğun bir katılım gözlendi. Bazı vatandaşlar, cami içinde ve bahçesinde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da, Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki camiler, kandil dolayısıyla doldu taştı. “Peygamberler şehri” olarak bilinen kentin sakinleri, Hazreti İbrahim’in doğduğuna inanılan makamı ziyaret ederek dua etti. Yatsı ezanı öncesi camilerde namaz kılındı ve Kur’an-ı Kerim okundu. Şanlıurfa Müftülüğü tarafından Dergah Camisi’nde mevlit okutuldu, diğer camilerde de kandil idrak edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Mevlit Kandili programı, Abdulhamithan Cami’de gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutuldu. Vatandaşlar dualara katıldı ve namaz sonrası bazı camilerde gül suyu ikram edildi.

Malatya

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Kernek Karagözlüler Camisi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okundu. İl Müftüsü Ramazan Dolu, Mevlit Kandili’nin önemini vurgulayarak, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. Programa İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Türk Talebe Birliği, camiye gelenlere ikramda bulundu.

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Samsat ilçesinde düzenlenen Mevlit Kandili programında İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Kandil dolayısıyla kent genelindeki camilerde dua ve namaz kılındı, çeşitli ikramlar yapıldı.

Kilis

Kilis’te İl Müftülüğü tarafından Hacı Mehmet Fahrettin Ballıoğlu Camisi’nde düzenlenen Mevlit Kandili programı, İl Müftüsü Alettin Bozkurt’un vaazı ile başladı. Vaazın ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi ve namaz kılındı. Vatandaşlar cami sonrası çeşitli ikramlarda bulundu.

Bu özel gün, afetlerin etkilediği bölgelerde de huzur ve birlikteliği pekiştirdi.