Acil Durumlarda Kullanılacak Teçhizat Kapasitesi Genişletildi

Adıyaman Valiliği, olası bir afet ve acil durumda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine yönelik teçhizat kapasitesini genişletti. AFAD İl Müdürlüğü tarafından jandarma teşkilatına alınan yeni ekipmanlar, muhtemel afetlerde vatandaşlara en hızlı ve profesyonel şekilde müdahale etmek amacıyla envantere kaydedildi.

Vali Osman Varol, özellikle deprem gibi doğal afetlere karşı etkin ve hızlı müdahale edebilmek için alınan ekipmanları inceledi. Jandarma ekiplerinin, verilen arama kurtarma eğitimleri ile donanımlarını artırarak, muhtemel afetlere daha etkili bir şekilde yanıt verebileceği vurgulandı.

Yeni ekipmanlar arasında benzinli ağaç kesme testeresi, taşlama makinesi, beton ve demir kesme aletleri, aydınlatma takımı, jeneratör, elektrikli delici ve mekanik kırma kurtarma aleti gibi malzemeler yer alıyor. Bu sayede ilk müdahale ekipmanlarının kapasitesi artırılmış oldu.

Valilik, devletin tüm imkanlarıyla milletin hizmetinde olduğunu belirterek, “Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version