Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı Alacak

Adalet Bakanlığı, 300’ü açıktan, 100’ü ise naklen olmak üzere toplam 400 icra müdürü ve müdür yardımcısı istihdam edeceğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı, 300’ü açıktan,

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, başvuru ve sınav süreçlerine ilişkin detaylar, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer aldı.

Bakanlık, yazılı ve sözlü sınavlarla bu kadrolara atama yapacak. Açıktan başvuracak adayların 35 yaşını doldurmamış olması şartı aranırken, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya ilgili adalet bölümlerinden mezun olma şartı da bulunuyor. Yurt dışında eğitim almış adaylar ise denklik belgesi sunmak zorunda.

Sınavlar 7-8 Aralık’ta Yapılacak

Açıktan atanacak adaylar için başvurular, 24-30 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Yazılı sınav ise ÖSYM tarafından 7 Aralık Cumartesi günü yapılacak. Naklen atama için sınava girecek kurum içi personelin başvuruları ise 25 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek ve yazılı sınav 8 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sınavlar, belirtilen tarihlerde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda, genel yetenek ve genel kültürden 35 soru, alan bilgisi testinden ise 45 soru yöneltilecek.