İstanbul’daki Besnililer için gerekli olan bir taşınmaza şiddetle ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Cenazelerimizde toplanabileceğimiz, düğünlerimiz ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz Besnililere ait bir binamızın olmasını her Besnili sık sık dile getirmekte ve gönülden arzu etmektedir.
Bu güne kadar Besnililerin bu ortak düşüncesi konuşmadan ileri gidemedi. Oysa Besnililer bu konuda deneyimli olup, geçmişte başarılı bir sınav da vermiştir. Geçmişte olduğu gibi bu gün de her Besnili davayı benimseyerek, üzerine düşenden daha fazlasını yapma yarışına girecektir. Kısacası Besnililer ayağa kalktığında bunun üstesinden gelecek birikim ve olanaklara sahiplerdir.
Besnililere kazandırılacak bir taşınmaz için yapılacak çalışmaların sağlıklı ve başarılı olabilmesi için düşüncemi tüm Besnililer ile paylaşmak istiyorum.
Kampanyanın başlatılması için öncelikle bir ‘yürütme komitesi’ oluşturmalıyız.
Söz konusu komitenin/komisyonun oluşturulması için hemşehrilerimizle bir toplantı düzenlemeliyiz. Geniş katılımlı bu toplantıda, çalışmayı yürütecek 5 kişilik bir yürütme komitesi üyelerini belirlemeliyiz. Özellikle yürütme komitesinin vakıf ve dernekler üstü bir kimlikte ve statüde oluşturulmasını sağlamalıyız. Yani mevcut sivil toplum kuruluşlarımızdan birisinin güdümünde olmamasına özen göstermeliyiz. Bağımsız bir yürütme komitesi ile başarılı sonuca ulaşılacaktır. Bu komitede görev alacaklar, işadamı, memur, işçi, emekli, sivil toplum kuruluşu üyesi olabilir; yeter ki çalışmaları aksatmayacak, güven duyulan, sevilen, çalışmaları uyum içinde yürütecek kişilerden oluşsun.
Seçilen yürütme komitesine, adında Besni olan Türkiye’deki her dernek, vakıf ve esnaf odası gibi kuruluşlar ikişer üye ile temsil etmeli, katkıda bulunmalıdır. Kuruluşlarca belirlenecek temsilci üyelerin görevi, ilgili kuruluşun tabanındaki üyelerle yürütme komitesi arasında gerekli koordineyi sağlayıp, görüşmelerde ve kampanyada yardımcı olmaktır.
Bazı arkadaşlarımız oluşturulacak komitenin yasal dayanağı olmadığı için rahat çalışamayacaklarını ileri sürebilir. Bu hususta hukukçu hemşehrilerimizin görüşlerine göre hareket ederiz. Gerekirse aynı toplantıda yeni bir kuruluşun kurulması için karar alınır, seçilen yürütme komitesine kuruluş/dernek veya vakıf kurmaları için yetki de verilebilir.
Bu güne kadar gerçekleştiremediğimiz ve eksikliğini ısrarla dile getirdiğimiz gayrimenkul için daha fazla geç kalmadan çalışmalarımızı başlatmalıyız. Bu bizim için bir görevdir, sorumluluktur.
Bunu bizim kuşak gerçekleştiremez ise bir sonraki kuşak yani çocuklarımızın gerçekleştirmeleri daha zor olacaktır. Belki de hiç gerçekleştiremeyeceklerdir. Bizler Besni’de doğup, bir arada büyüdük. Bazılarımız akran, bazılarımız birkaç yaş büyük ya da küçük. Ancak birbirimize karşı olan güven, sevgi ve saygı ile hemşehrilik bağlarımız onlara göre daha kuvvetli. Bir sonraki kuşaktakilerin çoğu –Besnili olmalarıyla guru duysalar da- birbirleriyle tanışmıyor ya da birbirlerini iyi tanımıyorlar. Onlar yapacağımız bu çok amaçlı taşınmazdaki etkinliklerde bir araya gelip, birbirlerini tanıyacaklar arkadaşlık, hemşehrilik, dayanışma bağlarını burada kuracak, geliştirecekler. Bayrağı bizden o zaman teslim alacaklar. Ama bizlerin önce onlara bu ortamı hazırlamamız, kendi sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerekir.
Önerime katılırsınız veya katılmazsınız. Sizler de önerinizi getirin, ortak bir yol haritası çıkarıp, düşüncelerimizi eyleme dönüştürelim. Daha fazla geç kalmadan Besnililere yakışanı yapalım.
Saygılarımla.