ALTYAPISI TAMAMLANAN BÖLGELERDE HIZLI ÜSTYAPI ADIMI
Altyapı çalışmalarının sona erdiği bölgelerde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt serimi, yama ve zemin hazırlık işlemlerini hızla tamamlıyor. Bu çalışmalara paralel olarak Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ekipleri de yol çizgi ve şeritlendirme uygulamalarını gerçekleştirerek yolları trafiğe hazır hale getiriyor.
Kaldırım ve yürüyüş yollarında meydana gelen bozulmalar ise bakım-onarım ekiplerince yenileniyor. Belediyenin planlı saha hareketi; yol, kaldırım ve ulaşım güvenliğinin eş zamanlı olarak iyileştirilmesini sağlıyor.
TEMİZLİK VE PARK-BAHÇELER EKİPLERİ GÜNLÜK BAKIMLARI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYOR
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde yol temizliği, çöp toplama ve genel çevre düzeni çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise yeşil alanların günlük bakımını üstlenerek kent estetiğini güçlendiriyor. İki birimin koordineli çalışması, düzenli ve temiz bir şehir görünümüne önemli katkı sunuyor.
BİRÇOK MAHALLEDE YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON HATLARI YENİLENİYOR
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin farklı noktalarında yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yenileme çalışmaları sürüyor.
Bu kapsamda:
- İmamağa Mahallesi 1992 Sokak’ta içme suyu hattı yenileniyor.
- Sümerevler Mahallesi 1720 ve 1763 sokaklar ile Yeni Mahalle 26126 Sokak ve Kemalpaşa Caddesi’nde kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenileniyor.
- Sümerevler Mahallesi Karaali Caddesi’nde 500’lük yeni içme suyu ana hat borusu döşeniyor.
- Yeni Pınar Mahallesi 310–311–312 sokaklar ile Eskisaray Mahallesi 213 Sokak’ta 140’lık içme suyu hattı yenileme çalışmaları devam ediyor.
SEKİZ MAHALLEDE EŞ ZAMANLI ÜSTYAPI ÇALIŞMASI
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sekiz mahallede eş zamanlı asfalt, freze ve yama çalışması yürütüyor.
Çalışmalar şu noktalarda devam ediyor:
- Türkiye Petrolleri Mahallesi: Türmüz yolu
- Alitaşı Mahallesi: Menekşe Caddesi
- Feleket Küme Evleri
- Sümerevler Mahallesi: 1750 Sokak yama, 1720–1748/1752 sokaklarda asfalt serimi, 1702–1708–1705–1709 sokaklarda freze çalışması
- Yeşilyurt Mahallesi: 21203, 21204, 21205 sokaklar
- Kavi Caddesi
- Yunus Emre Mahallesi: 2903 ve 2992 sokaklar
- Bahçelievler Mahallesi: 910 ve 912 sokaklar
- Cumhuriyet Mahallesi: 25115 ve 25116 sokaklar
Ayrıca asfaltı tamamlanan Gebeli ve Örenli mahalleleri ile Karapınar Caddesi’nde yol çizgi çalışmaları tamamlanarak ulaşım güvenliği sağlandı.
Başkan Tutdere: “Daha konforlu, güvenli ve temiz bir kent için çalışıyoruz”
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kent genelindeki koordineli çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Adıyaman’ımızın her noktasında belediye ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışıyor. Altyapısı tamamlanan bölgelerde hızlıca üstyapıya geçiyoruz. Aynı zamanda kaldırımlar, yeşil alanlar ve temizlik hizmetlerinde ekiplerimiz aralıksız görev başında. Amacımız vatandaşlarımızın daha konforlu, daha güvenli ve daha temiz bir şehirde yaşamalarını sağlamak. Tüm ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”





