Adıyaman Belediyesi larva mücadelesini yoğunlaştırdı

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, kent genelinde larva ile mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlk yağışlarla birlikte su birikintilerinin arttığı bölgelerde daha etkin bir saha çalışması yürüten ekipler, özellikle su birikintileri, inşaat alanları ve otluk bölgelerde düzenli ilaçlama yaparak haşere üremesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şehir merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de periyodik ilaçlama programı uygulayan ekipler, vatandaşın sağlıklı, konforlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Tutdere: “Önceliğimiz daha temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“İlk yağışlarla birlikte larva gelişimi için uygun ortamlar oluşabiliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, özellikle su birikintileri başta olmak üzere risk taşıyan tüm bölgelerde düzenli ilaçlama yaparak gerekli tedbirleri alıyor. Halk sağlığı bizim önceliğimiz. Bu doğrultuda larva ve haşere oluşumunu en aza indirmek için çalışmalarımız hem merkezde hem de mahallelerimizde kesintisiz devam edecek.”

Exit mobile version