Adıyaman Belediyesi’nden ‘Afete Dirençli Planlama Çalıştayı’

Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından şehri bilimsel yöntemlerle yeniden inşa etmek amacıyla ‘Afete Dirençli Planlama Çalıştayı’ düzenledi. Adıyaman Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Mimar Sinan, İstanbul Teknik, Topkapı, Adıyaman Üniversitesi'nden akademisyenler, meslek odaları ve STK temsilcileri katıldı.

Bilimin Işığında Adıyaman

Depremin yaralarını hızla sarmak, mekânsal ve stratejik planlama süreçlerine dair bir yol haritası oluşturmak ve kenti bilimsel yöntemlerle yeniden inşa etmek amacıyla düzenlenen çalıştay iki gün sürdü. Çalıştayda, 6 Şubat depremlerinin ardından ortaya çıkan yerleşim alanı ve konut sorunu, ekonomik ve toplumsal problemler, kültür varlıkları ve tescilli varlıklar ile planlama problemleri konuları tartışıldı.

“80 Bini Aşkın Hemşehrimiz Konteynerde Yaşıyor”

Çalıştaya dair bilgi veren Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Bayır, depremlerden büyük zarar gören Adıyaman’da belediye olarak inşa çalışmalarını doğru planlamak için çalıştıklarını vurguladı. Bayır, “Şehrimiz 6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan illerden biri. Depremin üzerinden geçen 1,5 yıla rağmen 80 bini aşkın hemşehrimiz konteynerlerde yaşamını sürdürüyor. Bilim insanları, şehrimizin gerçek depremini yaşamadığını belirtiyor. Aynı acıları tekrar yaşamamak ve geçici dönem koşullarını, konut alanlarını ve şehrin doğru planlamasını sağlamak için çalıştayı düzenledik. Çalıştayın devamının geleceğine ve çıkan sonuçların şehrimiz adına olumlu olacağına inanıyorum. Bu vesileyle değerli katılımlarından dolayı tüm hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalıştayın sonunda, akademisyenlerin elde edilen veriler doğrultusunda kentin mekânsal ve stratejik planına dair yol haritası oluşturulması için önerilerde bulunmaları kararlaştırıldı.

 

 

 

Exit mobile version