Adıyaman İl Özel İdaresi’nin 2025 Yılı Bütçesi Belirlendi

Adıyaman Valiliği, İl Özel İdaresi’nin 2025 yılı bütçesinin 1 milyar 300 bin TL olarak öngörüldüğünü açıkladı. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, bütçe görüşmelerine önümüzdeki Kasım ayında başlayacaklarını belirtti.

Erdoğan, bu yıl bütçenin bir önceki yıla göre iki kat artırıldığını vurgulayarak, “Kırsal kesime yönelik hizmet kalitesini daha üst noktalara çıkarmak amacıyla bu bütçeyi belirledik” dedi.

2025 yılı bütçesinde yer alan harcamalarla ilgili bilgiler veren Erdoğan, bütçenin 272 milyon 400 bin TL’sinin personel giderleri, 127 milyon TL’sinin akaryakıt giderleri, 93 milyon TL’sinin taşıt ve iş makineleri kiralama ile araç alımına ayrıldığını ifade etti. Ayrıca, 79 milyon 500 bin TL taşıt bakım ve onarım giderleri, 40 milyon TL büro malzemeleri, elektrik, su, kırtasiye ve iletişim giderleri, 300 milyon TL kırsaldaki alt ve üst yapı yatırımları için ayrılmıştır.

Erdoğan, ayrıca bitüm ve astar malzemeleri için 94 milyon TL, ilçelere transfer edilecek ödenek için 9 milyon 540 bin TL, yasal pay için 196 milyon 429 bin TL ve yedek ödenek olarak 88 milyon 80 bin TL ayrıldığını belirtti.

Kırsaldaki vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetleri artırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimizin destekleriyle köylerimize verimli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu hizmetler sayesinde köy/kent ayrımını ortadan kaldırdık” diye konuştu.

Erdoğan, 2025 yılı bütçesinin il, ilçeler ve köyler için hayırlı olmasını dileyerek, bu bütçenin de önceki yıllardaki gibi başarılı hizmetlere vesile olmasını umduğunu belirtti.

Exit mobile version