Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman’da 81 Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, hayvancılığın teşvik edilmesi amacıyla süt üreticilerine 81 adet gebe düve dağıtıldı. Dağıtım, Adıyaman Süt Üreticileri Birliği ile Ziraat Bankası’nın ortak yürüttüğü “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedeni Var” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, hayvancılığın

Dağıtım töreninde konuşan Adıyaman Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılınç, bölgedeki süt toplama faaliyetlerine dair bilgi verdi. Kılınç, “Adıyaman genelinde aylık 2,5 ile 3 milyon litre süt topluyoruz ve bu sütleri ulusal firmalara pazarlıyoruz. Deprem sonrası istihdamı ve gelir kaynaklarını artırmak amacıyla Ziraat Bankası ile bir protokol imzaladık. Proje kapsamında herhangi bir katkı payı olmadan hayvan teminlerini gerçekleştirdik. Bugün ilk etapta 81 adet gebe düveyi dağıtmaya başladık” dedi.

Kılınç, proje süresince 500 üreticiye toplamda 3 bin adet gebe düve dağıtmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, Adıyaman Süt Üreticileri Birliği’nin bölgedeki lider konumunu güçlendirmek ve aylık süt üretimini 5 milyon litreye çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. “Yeni dağıtılan hayvanlarla birlikte Adıyaman’ı süt üretiminde daha yüksek seviyelere taşımayı hedefliyoruz” diyen Kılınç, Adıyaman Valiliği ve Birleşmiş Milletler ile yürütülen projelerle süt kalitesini artırmayı ve soğuk zincir sayesinde sanayiye kaliteli süt ulaştırmayı planladıklarını da vurguladı.

Süt üreticisi Ahmet Erceylan, “Gebe düve dağıtımı süt üretimimizi artıracak. Birlik aracılığıyla başvuruda bulundum ve çok yardımcı oldular. Bu proje ile işletmemdeki hayvan sayısını artırdım ve hedeflerime daha hızlı ulaşacağım” şeklinde konuştu.