Adıyaman’da Dini Musiki Kursu Seçme Sınavı Düzenlendi

Adıyaman’da din görevlilerine yönelik düzenlenen "Dini Musiki Kursu Seçme Sınavı"nda başarılı olan Ahmet Hakan Tunç, Adıyaman’ı Ankara’daki ikinci seçme sınavında temsil edecek.

Diyanet Akademisi Başkanlığı tarafından Adıyaman’da din görevlilerine yönelik “Dini Musiki Kursu Seçme Sınavı” gerçekleştirildi. Sınav, cami içi ve cami dışında düzenlenen dini, sosyal ve kültürel etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını etkili bir şekilde yerine getirebilen ve ekip çalışması yapabilen personelin yetiştirilmesini hedefliyor.

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde düzenlenen sınav, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Fehmi Sevil başkanlığında, Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya ve Kur’an kursu hocası Kasım Demir’in yer aldığı komisyon tarafından yapıldı. Sınavda, cami görevlileri kendi yeteneklerini sergiledi.

Diyanet Akademisi Başkanlığınca Adıyaman’da din görevlilerine yönelik “Dini Musiki Kursu Seçme Sınavı” yapıldı. ( Muhammet Ballı – Anadolu Ajansı )

Sınav sonucunda Merkez Mehmet Kırçalı Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hakan Tunç, başarılı performansıyla dereceye girdi. Tunç, Adıyaman’ı temsilen Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ikinci seçme sınavına katılacak.

Dini Musiki Kursları, cami hizmetlerinde ve dini merasimlerde müziksel yetkinliği artırmayı ve böylece dini etkinliklerin kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Exit mobile version