Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman’da Genç Ressamlar, Narin Güran’ı Resmetti

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki genç ressamlar, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ı sanatsal bir dille andı. Gençlik Merkezi’nde düzenlenen resim kursunda, öğrenciler Narin’in portresini çizdi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki genç

Resim Kursu Öğretmeni Ekrem Peker, bu zorlu temayı seçerken tüm ülkenin yaşadığı derin üzüntüyü yansıttıklarını belirtti. Peker, “Başka Narinler ölmesin diye bu çalışmayı yaptık. Biz de bu süreçte büyük bir üzüntü yaşadık. Keşke daha neşeli bir tema üzerinde çalışsaydık,” dedi. Narin’in anısını yaşatmak ve bu trajediyi unutturmamak için bu tür çalışmalara devam edeceklerini ekledi.

Kursiyerlerden Ferhat Görgeç, Narin’in hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden etkilediğini belirterek, bugüne kadar yaptığı en zor resmi çizdiğini söyledi. Hayrünisa Saray ise Narin’in resmini yaparak, benzer acıların yaşanmaması için bir mesaj vermek istediklerini ifade etti. Öğrenciler, Narin Güran’ın anısını yaşatmak ve topluma bu trajediyi hatırlatmak amacıyla bu çalışmayı büyük bir özenle gerçekleştirdiler.