Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman’da Grand İsias Otel Davasında Üçüncü Karot Örneği Alınmaya Başlandı

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Grand İsias Otel davasında önemli bir gelişme yaşandı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu 72 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise yaralandığı otelle ilgili davada, mahkeme heyeti olay yerinde üçüncü kez karot örneği alımına başladı.

Adıyaman 3. Ağır Ceza

Otelin bulunduğu alanda gerçekleştirilen bu inceleme, bilirkişilerin talebi doğrultusunda yapılıyor. Önceki karot örnekleri Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne gönderilmiş, sonuçlara itiraz edilmesinin ardından Gazi Üniversitesi’ne tekrar gönderilmişti. Gazi Üniversitesi’nden gelen raporlara yönelik yapılan itirazların ardından, mahkeme heyeti bu kez örneklerin İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Bugün yapılan keşifte, KKTC Dışişleri Gaziantep Temsilcisi Hakkı Emre Yunt, KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen, sanık ve müşteki avukatları, KKTC Barosu ve Şampiyon Melekler Derneği’nden temsilciler de yer aldı. Karot örneklerinin alınması süreci, mahkeme heyetinin ve uzmanların denetiminde gerçekleştirildi.

KKTC Baro Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “12 Haziran 2024 tarihinde yapılan duruşmada, Gazi Üniversitesi’nden gelen raporlara yapılan itirazlar dikkate alınarak dosyanın tekrar bilir kişiye havale edilmesine ve yeni bir bilirkişi heyetinin oluşturulmasına karar verilmişti. Bu yeni heyet, 9 Eylül Üniversitesi ağırlıklı hocalardan oluşmakta ve karot örneği alınması talebinde bulunmuştu. Bugün yapılan incelemede, iş makineleriyle kalıntıların değerlendirilmesi ve karot örneklerinin alınması sağlanacaktır” şeklinde bilgi verdi.

Grand İsias Otel davasının 4. duruşması 22 Ekim 2024 tarihinde yapılacak.