Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman’da İsrail Ürünlerine Boykot: Esnaf Gelirinin Bir Kısmını Filistin’e Gönderiyor

Adıyaman’da bir esnaf, İsrail menşeli ürünleri satıştan kaldırarak Gazze’ye destek verme kararı aldı. Merkez Alitaşı Mahallesi Bozbey Caddesi’nde kuruyemiş ve şarküteri işletmeciliği yapan Ramazan Doğan, İsrail ürünlerini raflardan indirerek satışını durdurdu ve iş yerine “İsrail Mallarını Satmıyoruz” yazılı bir afiş astı.

Adıyaman’da bir esnaf, İsrail

Ramazan Doğan, sadece bu adımla sınırlı kalmayarak, iş yerinde elde ettiği gelirin bir kısmını Filistin’e göndermeye başladı. Her ayın ilk ve son cuma günü, kazancının belirli bir kısmını Gazze’deki kardeşlerine destek amacıyla bağışlıyor.

Adıyaman Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Abdulkadir Kurt ve platform üyeleri, Ramazan Doğan’a destek olmak amacıyla alışveriş yaptı. Konuyla ilgili olarak Ramazan Doğan, “İsrail ürünlerini boykot etmenin yanı sıra, her ayın ilk ve son cumasında elde ettiğimiz geliri Gazze’ye gönderiyoruz. Bugün elde ettiğimiz kârı da yine Gazze’deki kardeşlerimize göndereceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Platform Başkanı Abdulkadir Kurt, Ramazan Doğan’ın tutumunu takdir ederek, “Kendisinin onurlu bir duruş sergilediğini düşünüyoruz. Bu tür bir destek, Adıyaman’da bir ilk. Biz de duyduğumuz anda buraya gelerek, Ramazan kardeşimize destek vermek ve kamuoyuna bu durumu duyurmak istedik. Adıyaman halkı bu destek hareketini tanımalı ve bu tür davranışların sayısı artmalıdır. Hep birlikte bu boykotu sürdürmeliyiz” dedi.