Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman`da Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine Hibe

Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine Seyyar İlaçlama ve Yıkama Banyosu Hibesi

Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Seyyar İlaçlama ve Yıkama Banyosu Projesi” kapsamında 2 adet tam teşekküllü küçükbaş yıkama banyosu sistemini Adıyaman Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teslim etti.

Projeye dahil edilen yıkama banyosu sistemleri ile birlikte, 400 litre antiparazit ilacı da sağlandı. Bu projeyle küçükbaş hayvanların sağlık ve hijyen standartlarının artırılması hedefleniyor. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 29 bin 216 TL olarak belirlenirken, bu miktarın 720 bin 451 TL’si GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hibe edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas’ın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım ve hibe törenine, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Genel Koordinatörü Suphi Özer ve Proje İzleme Uzmanı Faruk Alan da iştirak etti. Tören sırasında seyyar ilaçlama ve yıkama banyosu sistemi çalıştırılarak, hayvanlar üzerinde uygulama yapıldı.

Bu destekle, Adıyaman’daki küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin hijyen ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.