Adıyaman’da Tarım Desteklerinde Yeni Model: Üreticiler İçin Yenilikçi Düzenlemeler

Adıyaman AK Parti Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, tarım desteklerine dair kamuoyunda dolaşan spekülasyonlara yanıt verdi. Kurt, "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar" başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemelerin detaylarını aktardı.

Kurt, bu yeni kararlarla birlikte bitkisel üretimde üretim planlamasının önemli bir aşamasının hayata geçirileceğini belirtti. Tarım desteklerinin kaldırıldığı yönündeki iddiaların muhalefetin konuyu yeterince anlamadığını ve konunun gerçekliğini kavrayamadığını ifade etti. Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin tarımsal üretime yönelik destekleri her zaman güçlü bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Mazot ve gübre desteğinin kaldırıldığına dair haberlerin asılsız olduğunu, bu desteklerin “Temel Destek” adı altında nakdi olarak devam edeceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan yeni modelde şu yenilikler öne çıkıyor:

Bu düzenleme ile çiftçilerin üretim yapmadan önce hangi havzada, hangi ürüne ve ne kadar destek alacaklarını bilmesi sağlanacak. Bu, çiftçileri planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimden kaynaklanan olumsuzlukları azaltacak.

2024-2025 üretim sezonuyla başlayacak olan 3 yıllık Bitkisel Üretim Planlaması ve 2025-2026-2027 yıllarını kapsayan desteklerin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Ayrıca, Yumaklı’yı Adıyaman’a davet ederek, şehrin tarım potansiyelinin daha yakından incelenmesini önerdi.

Exit mobile version