Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman’da ‘Yüzer GES Çalıştayı’ Düzenlenecek

 Adıyaman Üniversitesi ve Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) işbirliğiyle, Kasım ayında ‘Yüzer GES Çalıştayı’ gerçekleştirilecek.

 Adıyaman Üniversitesi ve Güneydoğu

Adıyaman, su rezervuar alanları, güneşlenme süresi ve ışınım potansiyeli açısından Türkiye’de yüzer güneş enerji sistemleri (GES) kurulabilecek en önemli iller arasında yer alıyor. Bu bağlamda, enerji ve tarımsal sulama başlıkları üzerine kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer alacak.

GEADER Genel Başkanı Ömer Çelebi, “Bakanlık düzeyinde katılımcıların, akademik çevrelerden, özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yer alacağı bu önemli çalıştayda, Yüzer GES’in Adıyaman’daki ve bölgemizdeki tarımsal faaliyetlere etkileri, gelecek yıllardaki kapsamı, bakım ve işletme olanakları ile hayvansal populasyona dair etkiler detaylı bir şekilde tartışılacak. Adıyaman Üniversitesi ile birlikte düzenleyeceğimiz bu etkinliğe, başta fikir ve önerileriyle destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş’e ve organizasyon kuruluna teşekkür ediyorum. Kasım ayında yapılacak bu çalıştaya enerji, sanayi, tarım, gıda ve sulama sektörlerinden tüm paydaşlarımızı Adıyaman’a bekliyoruz,” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Yüzer GES Çalıştayı’nın bölgenin tarımsal sulama hedeflerine ve temiz enerjiye geçişine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.