ADIYAMAN’IN YÜREĞİ YANIYOR

  Binlerce Tut’lu uğurladı ANKARA’da tedavi gördüğü sırada şehit olan polis memuru Mahmut Kayan Tut ilçesinde toprağa verildi. Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, teröristler ile girilen çatışmada ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi gördüğü sırada şehit olan 29 yaşındaki 2 çocuk babası polis memuru Mahmut Kayan, binlerce hemşerisi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Tut’ta düzenlenen törende, şehidin babası Mehmet […]

 
Binlerce Tut’lu uğurladı
ANKARA’da tedavi gördüğü sırada şehit olan polis memuru Mahmut Kayan Tut ilçesinde toprağa verildi.
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, teröristler ile girilen çatışmada ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi gördüğü sırada şehit olan 29 yaşındaki 2 çocuk babası polis memuru Mahmut Kayan, binlerce hemşerisi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Tut’ta düzenlenen törende, şehidin babası Mehmet Kayan oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp bir süre gözyaşı döktü. ‘Vatan sağ olsun’ diyen baba Mehmet Kayan, törene katılanlar tarafından teselli edildi.
 
GATA’DA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ
Çatışmada ağır yaralanan polis memuru Mahmut Kayan, geçtiğimiz Perşembe günü öğle saatlerinde tedavi gördüğü Ankara’da kurtarılamayarak şehit oldu. Cenazesi Perşembe gecesi Adıyaman’a getirilen şehit polis için Cuma günü, ailesinin yaşadığı Adıyaman’ın Tut İlçesi’nde tören düzenlendi. Ulu Cami’de düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Mehmet Erdoğan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, bürokratlar, Şanlıurfa ve Adıyaman’da görev yapan polisler ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.
Tabuta Kapanip Gözyaşi Döktüler
Düzenlenen törende, şehidin babası Mehmet Kayan oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp bir süre gözyaşı döktü. ‘Vatan sağ olsun’ diyen baba Mehmet Kayan, törene katılanlar tarafından teselli edildi. Bu sırada tören alanına gelen şehidin 4 yaşındaki oğlu Atakan ise, babasının tabutun önünde duran fotoğrafına uzun süre baktı. Babasına son kez bakan ve törene katılanları duygulandıran küçük Atakan, kadın polisler tarafından yakınlarının yanına götürüldü. Törene kadın polislerin arasında katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit polisin eşi Berlin Kayan ise bir köşede sürekli gözyaşı döktü. Şehidin henüz 9 aylık olan kızı Ayşegül ise babasının cenaze törenine yakınlarının kucağında katıldı.
Binlerce kişinin katıldığı törende Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından kız kardeşleri ve yakını olan kadınlar, şehit polisin tabutuna kapanıp gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Bu sırada, cami önünde, ellerinde büyük Türk bayrakları ile törene katılan kalabalık bir grup, PKK aleyhine slogan attı.
Şehitler Ölmez, vatan bölünmez
Şehidin tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze arabasına kadar taşındı. Tabutun geçişi sırasında kalabalık sık sık ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye slogan attı. Şehit polis Kayan, ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 8 polisten 25 yaşındaki Murat Toprak, memleketi Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit polis Murat Toprak’ın cenazesi, Malatya’dan helikopterle Adıyaman Havaalanı’na getirildi. Burada protokol üyeleri ve yakınları tarafından teslim alınan şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu, karayoluyla Kahta’nın Narsırtı Köyü’ne getirildi. 
Şehit polisin cenaze aracındaki tabutu, son kez babasının evinin önünden geçirildi. Cenaze aracının evin önüne geldiği sırada şehit polisin yakınları gözyaşına boğuldu. Cenaze aracındaki tabuta dokunmak isteyenler güçlükle teselli edilirken, baygınlık geçirenlere hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.
Murat Toprak ise;
OKUL BAHÇESİNDE CENAZE TÖRENİ
Şehit polisin cenazesi daha sonra, cenaze töreni için kalabalığın yoğunluğundan dolayı cami avlusu yerine Narsırtı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Şehit polis memurunun tabutu, bahçenin ortasına kurulan bir masanın üzerine konuldu. Bu sırada okul bahçesine gelen yakınları, şehit polis memuru Murat Toprak’ın tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Çiftçilik yapan Ramazan ve Bedriye Toprak çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan şehit polisin ağıt yakıp gözyaşı döken yakınları, tabut başından güçlükle uzaklaştırıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen ve Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazına; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, şehit polisin meslektaşları ve yakınlarının arasında olduğu yaklaşık bin kişi katıldı.
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polis memuru Toprak’ın tabutu, meslektaşları tarafından omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Toprak’ın cenazesi, burada gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Defin sırasında mezarlık dışında töreni izleyen kadınlar zaman zaman zılgıt çekti.
 
 
 

Exit mobile version