ADYÜ’de Erasmus Günleri Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği Erasmus+ programının tanınırlığını artırmak ve öğrencilere bu programdan yararlanmaları konusunda teşvik etmek amacıyla “Erasmus Days” etkinliği düzenledi. Etkinlik, ADYÜ Gençlik Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş yaptı. Erasmus+ programı ve koordinatörlüğün çalışmaları hakkında bilgi veren Perktaş, Erasmus Days etkinlikleri ile öğrencilere programı tanıtmayı ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Perktaş, Adıyaman Üniversitesi’nin Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’nün 2028 sonrası bütçesini yüzde yüz kullanarak, 2024 yılı KA131 bütçesini iki katına çıkarmayı başardığını açıkladı. Ayrıca, üniversitenin 1.500’e yakın uluslararası öğrenciye sahip olduğunu vurgulayarak, “Uluslararasılaşma yolunda hızlı adımlar atarak farklı proje türlerini hanesine kazandırdık. KA210 ve KA220 projeleri bunun güzel örnekleridir,” dedi.

Etkinlik, Bakü Müzik Akademisi’nden Zuleykha Usubova’nın piyano resitali ile devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları topluluğunun gösterisi, stantların gezilmesi ve fotoğraf çekimleriyle program sona erdi. Etkinlik, sertifika ve teşekkür belgelerinin takdimi ile tamamlandı.

Exit mobile version