AFAD Başkanı Adıyaman’daki Suriyelileri ziyaret etti

  Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların barındığı Adıyaman’daki çadır kenti ziyaret etti. AFAD görevlileri tarafından kurulan çadır kente gelen Oktay, Suriyelileri ziyaret etti, çalışmalar hakkında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Oktay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, dünden bu yana Gaziantep ve Şanlıurfa’daki çadır kentlerde inceleme yaptığını, […]

 
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların barındığı Adıyaman’daki çadır kenti ziyaret etti.
AFAD görevlileri tarafından kurulan çadır kente gelen Oktay, Suriyelileri ziyaret etti, çalışmalar hakkında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Oktay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, dünden bu yana Gaziantep ve Şanlıurfa’daki çadır kentlerde inceleme yaptığını, daha sonra Adıyaman’a geldiğini söyledi.
Akçakale’deki çadır kenti ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde görme imkanı bulduğunu belirten Oktay, çadır kenti ‘Dünyada ve Türkiye’de gösterilebilecek en iyi örnek’ şeklinde nitelendirdi. Şuanda Türkiye’de Suriyelilerin barındığı 13 çadır ve bir konteyner kent olduğunu aktaran Oktay, buradaki hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını vurguladı. Hizmet standardının fazla para harcanmadan yükseltildiğini dile getiren Oktay, şunları kaydetti: ‘Burada tamamen kendi standartlarımızı oluşturduk. Bu da Birleşmiş Milletler standardının çok üstüne çıktı. Bunun anlamı daha maliyetli, daha çok para harcama boyutundan bahsetmiyoruz. Aynı maliyetle hizmetlerin kalitesini yükseltiyoruz. Bunun en güzel örneğini de buradaki Adıyaman kampında görüyoruz.
Valimizin ve ekibinin çok yüksek gayretleri var. Çok ciddi bir süreç var burada. İlk kayıt kabulden başlayarak, idari binaların, lojistik binaların ve eğitim alanlarından kurslarına kadar çok güzel bir alan oluşturulmuş. Burada herkesin de mutlu olduğunu görüyoruz. Harika bir sistem var.Ötesinde de aşağıda bir köyümüz var. Köyle bütünleşen bir yapı. Alımları mümkün olduğu kadar yerelden yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde yerel ekonomiye de katkımız oluyor’ Adıyaman’daki çadır kentin çevreyle de iç içe olduğunu ifade eden Oktay, köylerden gelen birçok kişinin burada istihdam edildiğini, bu şekilde çadır kentin sahiplenildiğini dile getirdi. Oktay, çadır kentlerin bölgeye ekonomik bir canlılık da getirdiğini, bunu daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.
Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı hakkında da bilgi veren Oktay, Suriyeli sığınmacı sayısının 112 bin 179’a ulaştığını, bu kişilerin toplam 23 bin 455 çadır ve 2 bin 653 konteynerde barındığını ifade etti.

Exit mobile version